Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.07.2002 г.
БСП-Добрянов стартира преговорите за гражданско обединение
Класиката “По жътва”
Безопасни язовирите в Пернишко
Любовен триъгълник отне живота на Джорджо Валентини
БСП-Добрянов стартира преговорите за гражданско обединение
Ива АСЕНОВА
   Първата официална делова среща с Демократичния съюз на жените проведе в петък ръководството на Общинския съвет на БСП с председател Димитър Добрянов. Бяха поставени значими въпроси, свързани с бъдещето на града и потърсени допирните точки, които да поставят началото на ползотворно сътрудничество между двете организации в името на града и неговите жители.
Да бъде създадено патриотично обединение “За Перник” с участието на всички леви, левоцентристки и патриотични сили, граждански и неправителствени организации, предложи лидерът на социалистите Димитър Добрянов. Идеята е с участието на нашите партньори по места да изградим структури, в които да намерят поле за изява хора с организаторски качества, управленски кадри, представители на творческата и научно-техническа интелигенция. Основната цел е решаването на проблемите на гражданите и подобряване на връзката с властта на всички нива, уточни Добрянов. Той подчерта, че подобни организации съществували във всички развити граждански общества като работещ механизъм, чрез който гражданите да решават със собствени сили редица значими проблеми.
Ръководството на ДСЖ, представено от регионалния координатор Цвета Младенова, кметицата на квартал Изток Росица Янакиева и две от председателките на местни клубове, единодушно подкрепи идеята за изграждане на патриотично обединение, като от своя страна поставки важни въпроси, свързани главно с работата с младите хора. Да се потърсят възможности за организиран летен отди на тийнейджърите и подсигуряване на трудова заетост за по-големите ученици предложи Росица Янакиева. Конкретни инициативи в тази насока са създаването на младежки борси към младежките домове, както и на общински програми и проекти с участието на младите хора. Така те ще разполагат със собствени средства и ще бъдат ангажирани в дейности, полезни както за тях самите, така и за града и неговите жители. Условията и формите на труд, както и заплащането, ще бъдат съобразени с изискванията на Закона за работа на непълнолетни.
В разговорите бе поставен акцент върху темата за националното съгласие. Димитър Добрянов предложи в центъра на града, на мястото на някогашния паметник на Георги Димитров, да бъде монтирана скулптурата на миньора с лампата, която преди години е стояла на Бели брег, в началото на Перник. Поставянето й върху празния постамент ще свали общественото напрежение и ще постави началото на обединението на гражданите чрез най-яркия символ на Перник. Мемориалният комплекс да бъде почистен и отворен като своеобразен обелиск на славата и съгласието с дължимата почит към предците, които са се борили за национално освобождение и социална справедливост и преди, и след 9 септември, бе другата идея. Взе се решение в близките дни двете организации да излязат с писмено предложение пред Общинския съвет по тези въпроси, за да има възможност комплексът да бъде открит за Деня на града.
Като представител на местната власт за участие в дебатите бе поканен и председателят на местния минипарламент Юрий Драганов. Той категорично застана зад идеята за създаването на гражданско обединение “За Перник”. Чрез него ще бъде гарантирана връзката между органите на местното самоуправление и гражданите, за да може изпълнителната власт да отговори бързо и адекватно на конкретните проблеми на хората. Ние виждаме изключителната полезност на това обединение във възможността да се мобилизират всички ресурси на територията на общината, смята Юрий Драганов. Той се ангажира още през тази седмица да даде конкретен отговор как Общината ще участва в организирането на отдиха на децата и включването на младите хора в общественополезен труд. Това е въпрос, който най-вероятно няма да бъде решен в близките месеци, но спокойно може да бъде разчетен с подготовката на плана и бюджета за следващата година. Отсега мога да кажа, че изцяло подкрепяме идеята повече млади хора да участват в реализиране на политика, полезна на града, подчерта Драганов.
През настоящата седмица ще продължат срещите и разговорите на Общинския съвет на БСП с председател Димитър Добрянов и с останалите леви и левоцентристки партии, както и с гражданските и неправителствени организации.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система