Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.09.2007 г.
Турнир по тенис в центъра на Перник
450 контейнера поставят в града ни за разделно събиране на отпадъци
Турнир по тенис в центъра на Перник
Савина АНГЕЛОВА
   Турнир по тенис на корт се игра вчера в центъра на Перник. Състезанието беше организирано от ВМРО и се проведе на тенис - кортовете на спортен клуб "Асат", намиращи се зад сградата на пернишкото ОУ "Св. Иван Рилски".
В надпреварата участие взеха общо 24 деца от 4 до 16 годишна възраст, които бяха разделени в четири възрастови групи. Най- малките тенисисти, които на размери не бяха много по- големи от ракетите, бяха на 4 годинки. Най - големите в групата им пък бяха 8-годишните малчугани. В групата на по-големите деца участваха деца от 8 до 10 години, а в третата възрастова група един срещу друг се състезаваха деца, не по-големи от 14 години. Най-големите тенисисти, участващи в турнира, бяха до 16 годишна възраст.
На първо място в надпреварата за малчугани до 10 години се класира Ивана Михайлова,а на второ място - Стефан Георгиев. Най- добър при децата до 14 години е Димитър Асенов, а след него в групата им се класира Ивайло Руменов. След оспорван финал при най-големите тенисисти първи излезе Антонио Стоянов, а след него се нареди Борислава Гиздова.
Поводът, поради който ВМРО организира тенис - турнира за деца, е предстоящият първи учебен ден на малчуганите. "Инициативата е на младежката организация на ВМРО и беше провокирана от това, че в спортна зала "Миньор" се бяха събрали сектанти, което е недопустимо. Спортните съоръжения трябва да се използват за спорт и най- вече за дечицата и за да се радват те", каза председателят на общинското ръководство на ВМРО Кирил Караманчев.
Той връчи и наградите за участниците в тенис състезанието, като победителите получиха медали, а за всички спортисти имаше значки на ВМРО и чисто нови топки за тенис. Тениска , която едно от дечицата определи като дреха на истински тенисист и картичка най- малките получиха от заместник- председателя на младежката организация на ВМРО Димитър Биволев. По- големите състезатели пък се зарадваха на аксесоари за любимия си спорт.
Миналата година също по случай първият учебен ден политическата партия организира турнир по шах, който ще се проведе и през 2007-ма.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система