Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.09.2007 г.
Пернишкият Окръжен прокурор Радка Петрова влезе във ВСС
Издигнаха кандидатурата на инж.Антоанета Георгиева за втори управленски мандат
Пернишкият Окръжен прокурор Радка Петрова влезе във ВСС
Любомира ПЕЛОВА
   Досегашният окръжен прокурор на Перник Радка Петрова е новото попълнение на Висшия съдебен съвет, който след приетия нов Закон за съдебната власт става постоянно действащ орган и трябва да бъде сформиран до 28 септември. Тя стана член от екипа след като при тайно гласуване на делегатско събрание на 156 прокурори от цялата страна за нея гласуваха 89. Кандидатурата й бе издигната от апелативния обвинител на София Вичо Вичев.
По закон за член на ВСС може да бъде избран юрист с поне 15 години стаж и високи нравствени и професионални качества. Докато са в кадровия орган на съдебната власт, членовете на Висшия съдебен съвет няма да правораздават. 11-те му членове се избират от гилдиите на съдиите, прокурорите и следователите, 11 се избират от парламента и трима - Главният прокурор и шефовете на 2-те върховни съдилища, влизат по право. Обвинението има право на четирима представители във ВСС, един от тях е пернишкият Окръжен прокурор. Останалите трима са висши прокурори.
Това за мен е изключително признание, заяви пред "Съперник" досегашната шефка на обвинението в Перник, за която най-важното качество, на което е залагала и ще залага и в бъдеще е умението да работиш в екип.
Радка Петрова е родена на 7 септември 1949 година в пернишкото село Ярджиловци. Завършила е юридическия факултет на Софийския университет "Св.Климен Охридски", специалност "право". От 1976 до 1977 година е стажант-съдия в Окръжен съд - Перник. От 1978 до 1981 година работи като юрисконсулт в СД "Изграждане на селищшни системи" към бившия Окръжен народен съвет, а от 1981 до 1984 година - като адвокат и секретар на адвокатската колегия в Перник. През следващите три години е районен прокурор на гр.Трън, след което до 1992 година е заместник районен прокурор на Перник, от 1992 до 1998 година вече е заместник окръжен прокурор. През 2002 година е назначена за ВрИД окръжен прокурор, а от юни 2004 година до момента вече е титуляр.
Сега вероятно временно ангажиментите й на окръжен прокурор ще поеме заместник окръжният прокурор Пламен Найденов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система