Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.09.2007 г.
Иво Петров утвърден за кандидат за кмет на Перник от партия " ГЕРБ"
Стартира газифицирането на пернишкия ТЕЦ "Република"
Иво Петров утвърден за кандидат за кмет на Перник от партия " ГЕРБ"
Юлия КУЛИНСКА
   Областният координатор на ГЕРБ Иво Петров е утвърден за кандидат за кмет на Община Перник. Неговата кандидатура ще бъде официално издигната лично от лидера на формацията Бойко Борисов, който ще посети нашия град през следващата седмица.
На пресконференция вчера Иво Петров обяви резултатите от анонимна анкета, която "ГЕРБ-ерите" са провели в нашия град от 19 до 24 септември. Тя е под надслов: "Нашата предизборна кампания ще отговаря на вашите въпроси!" и е организирана специално от централата на ГЕРБ. В анкетата са зададени конкретни въпроси по определени проблемни области на територията на Община Перник и 502 нейни жители са участвали в нея.
Направихме анализ на отговорите на перничани, който показва интересни тенденции и проблеми, каза Иво Петров. 50 на сто от участниците в анкетата смятат, че общинската администрация не се справя със своите задължения. 75 процента казват, че корупцията е силно вкоренена в общината. 60 на сто са на мнение, че здравеопазването не е на нужното ниво, че хората с увреждания са в неизгодна позиция, а транспарта е проблемна област за 43 процента от анкетираните. Архитектурата, благоустройството, градоустройстовото и инфраструктурата са областите, които най-силно вълнуват 40 на сто от перничани. 51 от тях търсят отговора на несбъднати желания в областта на културата, образованието, духовната дейност, младежката дейност и спорта. За 75 процента от жителите на Общината еокологията, чистотата, състоянието на въздуха са в основата на проблемите на Перник. Общественият ред и сигурността са проблемна област за 62 на сто. Те търсят промяна в справянето и осигуряването на спокойствие. За 73 на сто от перничани проблемни сфери за заетостта, безработицата и заплащането на труда. Според всеки 2-ри анкетиран безработицата е основен проблем на жителите на града ни.
За нас анкетата беше много полезна, защото за всички е ясно, че изграждането на структурите на ГЕРБ в Перник наистина много закъсня, много малко от хората в Перник знаят за вече действащата организация на територията на областта и с появата ни в центъра и в кв. Изток интересът към нас беше много голям, обясни Иво Петров. Отговорите на перничани ще бъдат в основата на моята предизборна програма, с която ще изляза пред избирателите. ГЕРБ е единствената партия, която има оповестени стратегия и програма. Нашият основен принцип е откритост, затова всеки наш член подписва документ за некорумпираност. Ако бъде заловен в подобно действие, той се изключва моментално от партията, каза още Иво Петров.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система