Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.09.2007 г.
Уникална маркетингова статегия представи проф. д-р Боян Боянов на работна среща
Бивш граничен полицай се преби при фатален полет от петия етаж
Уникална маркетингова статегия представи проф. д-р Боян Боянов на работна среща
Юлия КУЛИНСКА
   Уникална маркетингова стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия и подобряване на транграничното сътрудничество между Пернишка област и регион Ябланица на Република Сърбия за периода 2007-2010 година приеха вчера на последната си работна среща участниците в проект по програма "Добросъседство България - Сърбия 2004" за трансгранично сътрудничество от Перник и Лесковац. Сръбската делегация беше водена от Валентина Богданович, която е ръководител на проекта от Западната ни съседка.
След като през месец юни започнаха работните срещи в няколко бранша на МСП от двата региона се взе решение да се изработи маркегингова стратегия за навлизане на чужди пазари, каза ръководителят на проекта от наша страна проф. д-р Боян Боянов. Обменихме мнения и становища, посетихме малки и средни предприятия в двете съседни държави и стигнахме до робетин вариант, който в няколко поредни срещи обсъждахме и на вчерашнита ни среща финализирахме изработването на стратегията. Тя е уникален документ, защото е много адаптивна към двата региона, които са специфични със своята по своята инфраструктура, навици, обичаи. Стратегията е формирана с участието на наши експерти проф. д-р Георги Маринов от УНСС и от доц. д-р Пламен Пъчев от Югозападния университет и специалисти. Тя може да се помогне на всяка една фирма да разработи своя подобна. Колегите ни от Лесковац ще посетят фирма "Аматица" в Община Ковачевци, ръководството на която им предлага проект за реформиране на уличното осветление в сръбския град с енергоспестяващи лампи. Днес ще бъде подписан договор за извършване на тази дейност. Идеията ни е в бъдеще да продължим съвместните контакти в тръсене на възможности за изграждане на съвместни предприятия. Вече има интерес от сръбска страна в областта на сладкарската промишленост и фермерството. Водеща фирма в тази насока е фирма "Вамид" от Земен, която вече е реализирала два поректа по САПАРД и тя ще бъде посредник при изграждането на съвместно мероприятие. Проектът ще завърши с изложение в Ниш на предприятия от малкия и середн бизнес от пограничните области от двете страни, в което ще участват над 500 фирми и ще се проведе международна конференция, каза още проф. д-р Боян Боянов.
Той обясни, че работата между двете области ще продължи и в бъдеще. За това ще спомогне нов проект, който вече е разработен и с него се кандидатства пред Изпълнителна агенция към МРРБ. Убедени сме, че проектът е много добър и силен и той ще спечели финансиране, така че ще продължим да търсим пътища за подпомагане развитието на малкия и среден бизнес в Перник и в Лесковац, допълни Боян Боянов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система