Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.10.2007 г.
Чуждестранна делегация по проект "Ревита" на посещение в Перник
Пожарната обяви открити телефони за сигнали и предложения на граждани
Чуждестранна делегация по проект "Ревита" на посещение в Перник
Юлия КУЛИНСКА
   Среща с партньорите по международния проект "Ревита" по Програма INTERREG III B CADSES на Европейския съюз се проведе във вторник в областната администрация, съобщи пресаташето Лора Лозанова. Основната цел на разговора беше разработването на идеен проект за трансформиране на малки и средни ж.п. гари в многоцелеви центрове за услуги. Срещата бе ръководена от зам.-областния управител Иван Стоицев. В нея взеха участие представители на Министерство на транспорта и Железопътна администрация на Словения, Германия и Гърция, представители на фирми от Германия, които са партньори по проекта, координаторът по проекта към Национално сдружение на малкия и средния бизнес и експерти от областна администрация Перник. Водещ партньор по проекта е Министерство на транспорта на Словения.Зам.-областният управител Иван Стоицев приветства гостите и изрази пълна подкрепа към проекта, тъй като внедряването му ще бъде една добра инвестиция за Перник, с оглед на това, че ще бъде подобрена инфраструктурата в района около гарата, ще се подобри качеството на обслужване на пътуващите и ще бъдат осигурени нови работни места при реализацията на идейния проект. Той запозна гостите със съвместните ни действия с Министерството на транспорта за изграждането на новата ж.п. спирка "Вардар",между гарите Горна баня и Захарна фабрика, която ще осигури връзката на пътуващите със софийското метро за по-бързо и удобно придвижване, както и с дейността областния консултативен съвет по проблемите на ж.п. транспорта.
Гостите посетиха Пернишката гара и се запознаха с прилежащата й инфраструктура и изразиха положителното си отношение към зелените площи в пригаровия район.
Иван Стоицев увери гостите, че могат да разчитат на пълно съдействие и подкрепа от страна на областна администрация, общинска администрация и бизнеса.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система