Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.11.2007 г.
Засищат електронния глад на местните избраници с материали по Интернет
Внесоха обвинителния акт срещу пияната шофьорка, убила три деца на пътя
Засищат електронния глад на местните избраници с материали по Интернет
Юлия КУЛИНСКА
   ОбС прие свой правилник за организациата и дийността си
С полагане на клетва от съветниците от "Атака" доц. Румен Ваташки и Димитър Димитров, от инж. Огнян Зарев от Партия "ЛИДЕР", който зае мястото на Иван Джегалски, седнал на зам. кметския стол в Община Перник и от кмета на Горно Бучино Спас Костадинов започна вчерашното заседание на новоизбрания пернишки минипарламент. То беше свикано по искане на 15 местни избраници. По три точки от дневния ред дискутираха общинските съветници - приемане на нов Правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, избор на зам. председатели на местния законодателен орган и вземане на решение за квотното разпределение по партии и коалиции на съставите на постоянните комисии.
Независимо от предложението на Малин Стоилов от коалиция "БСП-БСД-НЛ" първата точка да отпадне от обсъждането, тя беше приета. Червеният общински съветник поиска да бъде създадено временна комисия, който да огледа и да предложи на ОбС новия Правилник за организацията и дейността на ОбС. Мотивите за това бяха, че предложеният проект е огледален на стария, по който е работил предишния минипарламент и че в новия документ не са отразени промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В крайна сметка Правилникът беше гласуван глава по глава като измененията в него, настъпили след дискусията бяха несъществени. В основния документ, по който ще паботи през сведващите 4 години ОбС са регламенирани общите положения, конституирането, ръководството му, правата и задълженията на общинските съветници и на групите общински съветници, на комисиите, заседаниета, внасянето, обсъждането и приемането на проекти за решения и други актове,контрол и питания към кмета, взаимодействието между ОбС и общинската администрация, международните връзки на местния минипарламент и сдружаване на Общината, къкто и допълнителни, преходни и заключителни разпоредби. Ако може да се говори за нещо ново и различно в новия Правилник, то е, че местните избраници ще получават вече поканите за сесиите и материалите за тях и по Интернет.
За недоволните от новоприетия документ остава успокоението, че в допълнителните разпоредби на документа е записано, че Правилникът може да бъде изменен или допълнен по искане на най-малко 1/3 от общинските съветници.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система