Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.11.2007 г.
Пак разбиха и окрадоха офиса на активист на "Атака" в Перник
Антонио Бандерас идва за два дни в Перник
Пак разбиха и окрадоха офиса на активист на "Атака" в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Щетата е за около 2 000 лева твърди Валентин Вучков
Около 3 часа в петък крадци са проникнали в офиса на фирма "Офис-сервиз" на ул. "Найчо Цанов" 17 в Перник, собственост на общинския координатор на партия "Атака" в Радомир Валентин Вучков. Според него вратата е разбита с т.нар. "меча лапа". Отмъкнат е комплект чисто нов климатик с тегло около 100 кг, кангал медна жица с цена по 9 лева за метър и бутилка с фреон.
Електронната охрана се извършва от столичната фирма "DSC". Според Вучков, охранителите твърдели, че са дошли на мястото на взлома две - три минут от получаването на сигнала, но не заварили крадците. Човекът на Сидеров е категоричен - твърдението за подобна бърза реакция е невярно. То е направено само заради клауза в договора, в която се казва, че ако охранителите пристигнат за една минута на мястото на взлома, не поемат вина за щетите. От "DSC" твърдели, че още през нощта са се опитали неуспешно да се свържат с потърпевшия.
Разбрах за случилото се едва в 6.30 часа. Сигналът за кражбата до полицията е подаден половин час по-късно. Криминалисти от ОДП са дошли в разбития офис малко след 10 часа и са извършили оглед, иззели са и отпечатъци.
Валентин Вучков се занимава с поддръжка на офис техника от двадесетина години и през всичкото това време работи в помещенията на ул."Найчо Цанов". От 2004 г. фирмата е негова собственост. Това е четвъртият обир на техника от помещенията. Миналата година от там изчезнали чисто нови компютър, принтер и монитор. Преди около два месеца витрината на офиса е била разбита с голям камък. Инцидентът тогава според Вучков е бил по-скоро вандалски акт, свързан с предизборната кампания, тъй като той беше кандидат за кмет на община Радомир от партия "Атака". Бизнесменът вероятно ще развали договора си с охранителната фирма. Той подозира, че има нещо мътно в последния инцидент - не разбирам, каза Вучков, защо не е подаден сигнал веднага и в полицията и да бъдат предприети заградителни мероприятия, за да бъдат хванати крадците. В 3 часа през нощта едва ли има токлова голямо движение в града, та патрулките да пипнат вломаджиите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система