Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.11.2007 г.
Върховният касационен съд потвърди - 11 години затвор за убиеца на клошаря
Журналистите са истинския омбудсман
Върховният касационен съд потвърди - 11 години затвор за убиеца на клошаря
Любомира ПЕЛОВА
   Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване
Върховният касационен съд е произнесъл окончателната по делото срещу 31-годишния жител на Брезнишкото село Ноевци Иво Петров, който при пътен инцидент уби по особено жесток начин 44-годишния бездомник Емил Здравков Георгиев.
Трагедията се разигра на 25 ноември 2005 година, близо до стария ТЕЦ "Перник". Там 29-годишния тогава Иво Петров удря с личния си автмобил Фолксваген клошаря и вместо да спре, да погледне какво се е случило и евентуално да помогне на пострадалия, той побягна от мястото на ПТП-та и го влачи повече от 400 метра . Свидетели на катастрофата тогава се опитаха с викове да спрат шофьора, но той продължил с "мръсна газ", а под колата останал закачен Емил Георгиев. Тялото му изпадна от фолксвагена след близо половин километър. Случайни минувачи тогава извикаха Бърза помощ и несретеникът бе откаран в МБАЛ "Рахила Ангелова", където почина от изключително тежки черепно-мозъчни контузии. Свидетели на делото разказаха, че по колата останали част от скалпа и черепа на клошаря.
По време на съдебните заседания приятели и съселяни на Иво Петров се опитаха да го спасят , осигурявайки му фалшиво алиби. Според младежите Петров в деня на смъртта бил с тях в брезнишко заведение, а колата му не била изобщо в движение. Експертите обаче бяха категорични - смъртта на клошаря е причинена от влачене именно с автомобила на ноевчанина.
Пернишкият Окръжен съд му наложи 13 години лишаване от свобода за причинена умишлено смърт при пътно-транспортно произшествие. Петров я обжалва и столичния Апелативен съд намали наказанието с две години. Последва нов протест пред ВКС , но той остави в сила решението на апелативните магистрати - 11 години лишаване от свобода по чл. 342 ал. 3 от Наказателния кодекс, съобщи вчера говорителят на обвинението прокурор Михаил Алексов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система