Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.12.2007 г.
Р. Янакиева върна отнетите права на кметовете на населени места в Общината
На Никулден в Перник идват преподаватели от Софийския университет
Р. Янакиева върна отнетите права на кметовете на населени места в Общината
Юлия КУЛИНСКА
   Само най-важни обекти в списъка за капиталови разходи
Градоначалникът на Община Перник Росица Янакиева със своя заповед делегира повече права на кметовете и кметските наместници на населени места. Всички те, както и второстепенните разпоредители с бюджетни средства, трябва обаче да спазват стриктно изискванията на Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагането на малки обществени такива. Поемането на задължение и сключването на договорите трябва да става съмо при наличието на бюджетен кредит и след заверка на контролен лист от началника на отдел "Финанси" и на директора на дирекция "Финансова и стопанска дейност". В зависимост от характера на контракта, шефът на втората дирекция може да изисква заверка на контролния лист и от директорите на специализираните дирекции в общинската идиминистрация, се казва в заповедта на кмета Росица Янакиева. Договорите се извеждат в регистър на дирекция "Финансова и стопанска дейност", където се съхраняват и екземпляри от тях. Директорът на звеното осъществява и контрол по заповедта. С нея се отменя заповед № 177 от 7 февруари 2006 година на предишния пернишки градоначалник.
Местните управници ще подписват и скиците, издавани при промяна на ПУП в съответните населени места. За целта до края на годината ще бъде изготвена заповед на кмета, регламентираща новата организация на техническото обслужване на населението.
До края на годината кметовете и кметските наместници ще трябва да представят в общинската адиминстрация своите предложения за ремонти и справка за необходимите капиталови разходи за следващата година. Кметът Росица Янакиева ги призова в списъците да бъдет включени най-важните и приоритетни за жителите на кметствата обекти.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система