Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.12.2007 г.
Две немски фирми с интерес към Перник
Телефони "мълчат" с дни и месеци в Пернишко
Две немски фирми с интерес към Перник
Йоана МЛАДЕНОВА
   Две немски фирми са проявили интерес за инвестиции и развиване на съвместна дейност в Перник, информираха от Областната управа. Това е станало с посредничеството на нашият посланник във Федералната република Меглена Плугчиева, която е предала офертите на областния управител на Перник Иван Димитров. Очаква се развитието и работата по двата нови проекта на областната администрация да стартират през 2008г. при съгласие и договаряне на приемливи за двете страни параметри. В момента разработките са все още в идеен вариант, каза зам.областния управител Иван Стоицев.
Първият нов проект се отнася до изграждането на производствени мощности на немска фирма специализирана в изработването на т.нар. тунело-пробивни машини за провеждането на подземни комуникации тип "къртица" с размер от фи 110 и дължина до 4 метра. Пернишката областна администрация е върнала писмо за потвръждение за започване на разговори като сега се очаква посещение от немска страна на територията на града.
Другият проект в идеен вариант е от страна на немска фирма, която планира изграждането на завод за производство на силиций на блокове. Стойността на този проект е около 300 млн. евро, като при евентуална договорка между областната администрация и немската фирма, ще бъдат разкрити около 850 нови работни места за перничани и жителите на региона, събщиха на редовния брифинг за медиите, проведен в края на ноември, от администрацията на областния управител.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система