Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.12.2007 г.
Пияната шофьорка Живка Илиева, убила три деца, застана пред Темида
Хемодиализата остава на държавна издръжка
Пияната шофьорка Живка Илиева, убила три деца, застана пред Темида
Любомира ПЕЛОВА
   Съдът й отказа съкратена процедура, въпреки че тя призна вината си
Пернишкият Окръжен съд в петък даде ход на делото срещу 36-годишната Живка Илиева, която уби трима младежи от Перник при зверска катастрофа, предизвикана от пияната шофьорка на 18 юни около 22,15 ч.Трагедията се разиграла на вътрешноградската магистрала срещу бензиностанция "Шел".
Съдия Бисер Михайлов отхвърли искането на подсъдимата и защитата за съкратена съдебна процедура, тъй като правната процедура би била в ущърб на конституираните като частни обвинители родители на трите убити деца. Бащата и майката на София - Роза и Руси Крумови, бащата на Светослав - Петър Йонев и Мариана и Нено Тодорови - родители на загиналата Александра не поискаха кръвнина от Живка Илиева. Те търсят само справедливо наказание за виновницата за тройната трагедия, потресла целия Перник точно в навечерието на абитуриентските балове.
От разпита на десетките свидетели на зверската катастрофа стана ясно, че 36-годишната Живка Боянова и синът й - 16-годишният Радостин Владков, се движели с "Фолксваген Голф" от центъра на Перник към квартал "Изток". В района на бензиностанцията тя е изгубила контрол над возилото и се ударила в тролейбус. От високата скорост, с която е карала, колата прелетяла над мантинелата и се приземила върху насрещно движещ се "Мерцедес".
При удара на място загинали шофьорът на луксозната кола Светослав Йонев, на 23 г., и возещите се 19-годишни София Костадинова и Александра Ненова.
Двете девойчета бяха кристално чисти деца, душата на класа, сплотяваха го като едно семейство. Нямат нито едно провинение през петте години, в които седяха на един чин. Гордеех се с тях, заяви вчера тяхната класна ръководителка Надка Цанкова, която бе сред свидетелите по делото.
Загиналият шофьор на мерцедеса - Светослав, е бил футболист, играч на "Минерал", от есента трябвало да облече фланелката на "Миньор" (Бобов дол). Оцелелият при страшния сблъсък 21-годишен Марио Димитров също е футболист на "Минерал".
"Видях кола да лети и се наведох инстинктивно и в този миг тя се стовари въръху нас. Смътно си спомням, че слязох от колата, чух жена да крещи "Аз съм виновна! Не, това не може да е вярно! Не може да се е случило!" Направих две - три крачки встрани и после тръгнах да се връщам, за да видя приятелите ми имат ли нужда от помощ. Някой ме дръпна да не гледам, отведоха ме към бензиностанцията и ме откраха с линейка в болницата, преживяваше отново в съдебната зала ужасът от 18 юни Марио.
Такава трагедия за първи път виждаме. Всичко беше в кръв, горната част на колата буквално я нямаше,потвърдиха пред съда и останалите свидетели на инцидента, сред които бяха и семейство Красимир и Ася Здравкови, пътували във втория "Мерцедес", пострадали също при катастрофата през юни, при която пострада и синът на шофьорката-убиец 16-годишният Радостин. Той бе настанен в шок и със счупено рамо в болница. В петък момчето се възползва от конституционното си право и отказа да дава покзания като свидетел.
Пред криминалистите Живка бе заявила, че е пила две бири вкъщи. Резултатите от изследването с дрегер сочат 2,88 промила, а от взетата кръвна проба - 2,5 промила алкохол. Специалистите - медици заявиха в съдебната зала категорично, че подобна висока концентрация на алкохол може да се получи само при употреба на сериозно количество твърд алкохол.
Живка Илиева не страда от психическо състояние била е в неврастенна криза, предизвикана от самата катастрофа, сочи тройната медицинска експертиза. Вчера тя запази правото си да дава показания на по-късен етап от процеса, но призна напълно вината си и по отношение на алкохола и по отношение на превишената скорост - 120 км/ч, с която е шофирала.
Следващото съдебно заседание бе насрочено за 25 януари, когато ще бъде приета тройната техническа експертиза и ще бъде разпитан още един важен свидет. Тогава от ОДП - сектор "Пътна полиция - КАТ" ще бъдат предоставени и допълнителни доказателства за това, че инцидентът на 18 юни не е пъръвото нарушение на Закона за движение по пътищата, което подсъдимата прави.
Живка Илиева, която на първото съдебно заседание в петък се появи с променен външен вид, според закона може да поручи наказание от 5 до 15 години лишаване от по чл.343 ал.3 т.5 от НК.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система