Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.12.2007 г.
Арменци искат побратимяване
Колективно отсъствие на вещи лица отложи "докторското" дело
Арменци искат побратимяване
Йоана МЛАДЕНОВА
   Управата на арменската Армавирска област е
изявила желание за размяна на бизнес делегации и за побратимяване с Пернишка област, съобщи областния управител Иван Димитров. Той каза, че Армения е страна, която след 2-3 години ще има силно икономическо развитие. Освен големите находища на медна руда притежава и неразработени все още залежи на диаманти и злато, което я прави привлекателна за инвеститори и говори за неразработения и все още потенциал.
Областният управител Иван Димитров е получил това предложение, като участник в правителствена делегация на Министерството на държавната администрация и административната реформа при тридневното посещение в Република Армения, което сесе състояла в средата на декември. Придружавал ги е посланникът ни в Армения д-р Стефан Димитров.
Областният управител на Пернишка област е имал редица срещи с председателя на Съвета на гражданската служба на Армения Манвел Бадалян, зам.министъра на регионалното развитие, зам.миниистъра на отбраната, на териториалното развитие, генералния директор на телекомуникацииите на република Армения, с кмета на Ереван и заместниците му, както и с губернатора на Армавирска област Ашот Каграмян.
При посещението си в Ереванския държавен университет делегацията е дарила лазерен принтер за нуждите на висшето училище. Приятна изненада е бил факта, че 110 студенти изучават български език, и като потвръждение делегацията ни е присъствала на поетични рецитали с творчеството на Пейо Яворов и Димчо Дебелянов. Това са хора, които никога не са идвали в България, но са с голямо желание да посетят страната ни и говорят за нея с такава любов, с каквато изучават и българския език, отбеляза Иван Димитров.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система