Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.12.2007 г.
Перник вързан с метрото, през май режем лентата на спирка "Вардар"
Стари италиански светофар ще регулират движението в Перник
Перник вързан с метрото, през май режем лентата на спирка "Вардар"
Любомира ПЕЛОВА
   Инвестицията ще е в размер на около половин милион лева
Връзката на пътуващите с железниците перничани със столичното метро и изграждането на толкова коментираната спирка "Вардар" вече е реарност. Работният проект е готов, до два месеца започват строителните дейности и най-късно в края на май ще прережем лентата, съобщиха на обща пресконференция вчера областният управител на Перник Иван Димитров и изпълнителният директор на Агенция "Железопътна администрация" Симеон Ананиев.
Инвестицията е в размер на половин милион лева. Новите електрички "Сименс" ще осигуряват удобен и два пъти по-бърз от този в момента ж.п. транспорт на пътуващите ежедневно от и към София десетки хиляди перничани. В момента се работи и по един не маловажен проблем, който ще предложи допълнително удобство на бъдещите клиенти на БСЖ - уеднаквяване на билетите, както е в редица европейски страни" така че пътниците, качвайки се във влака, да могат да продължат с един и същи документ да пътуват и с метрото и столичния градски транспорт, съобщи Симеон Ананиев.
Дължината на перона на новата спирка "Вардар" отстояща на около 5-6 минути път от подземната железница, ще е 200 метра, специална рампа ще гарантира достъп на хората с проблеми в двигателната система, два красиви навеса ще осигуряват подслон за около 70 -80 човека.Спирката ще е красиво осветена, цялото пространство ще е оформено изключително естетски, в духа на всички европейски изисквания, заяви главният проектант Илия Илиев.
Идеята ни е да осигурим на перничани бърз, евтин, удобен транспорт, допълниха и пернишките БСП - депутати Ненко Темелков и д-р Симеон Василев, с чието активно лобиране една добра идея вече се реализира.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система