Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.02.2008 г.
Бащата на изчезналия Съвестин печели дело срещу държавата
Стоте дни на Росица Янакиева и екипа й - време на сериозен анализ и съзидание
Бащата на изчезналия Съвестин печели дело срещу държавата
Христина ДЖЕЛЕПОВА
   Тодор Деянов търси сина си 10 години
Вчера на специална пресконференция Тодор Деянов, бащата на изчезналия преди 10 години Съвестин, обяви първото си успешно приключило дело срещу държавата и в частност срещу българското правителство. Съдът не връща отвлечения му син и никакво парично обезщетение не може да се сравни с отнетото детство нито с мъката и кошмарите, но Тодор Деянов е убеден, че човек трябва да воюва срещу злото и че ако някой успее да постигне справедливост за другите, сполетялата го лична трагедия няма да бъде напълно безсмислена, макар и да си остане трагедия.
Той критикува българската система и не е съгласен с цялата процедура по издирването на сина му. Съвестин е бил обявен за издирване по невъзможен начин, снимките, които са изработени не са актуални и той не би могъл да бъде разпознат. В момента в сайта на фондация "Съвестин" има портрет на момчето, който е изработен от американци и е много по-точен.
Имало е версия, че детето е удавено под Лъвов мост в София и органите на реда не приемат, че то е отвлечено. Много документи, обаче, се крият от бащата в продължение на четири години, което е голяма пречка в неговата борба. Версията на родителя е, че Съвестин е с подменена самоличност и е продаден извън пределите на страната. За тази теза той си служи с факти, събирани през всичките години. Практиката да се заменят снимките на загинали деца от домовете за сираци и да се търгува с отвлечените българчета се оказва широко разпространена и много печеливша.
Първоначалният иск пред съда е за парично обезщетение от 5 лева, което Сергей Станишев е обжалвал, информира Т. Деянов. В края на цялото дело той получава 10 000 лева, които биха му стигнали да само за три публикации на снимката на изчезналото дете. Но бащата каза, че не се е борил за пари, а за прекратяване на трафика с хора и смяна на системата.
По пътя си към справедливостта родителят минава през много препятствия - гладни стачки, опит за самозапалване в Брюксел и саморазправа на различни инстанции. Той споделя, че най-голяма подкрепа среща от страна на журналистите.
В момента с подкрепата на Младежки съвет е организирана кампания "Как да предпазим децата си". Направена е специална антирискова карта, която ще се разпространява в училищата. В нея е поместен и албум, в който да се подреждат снимки на децата в различна възраст, за да може да се улесни процедурата по изработването на актуални портрети. За осъществяването на кампанията е поискана помощ от областния управител на града Иван Димитров, който е един от малкото откликнали положително и дали обещание за съдействие.
С успеха си бащата на Съвестин помогна на много хора и даде пример на цялото общество. В личен план той сподели, че не вярва, но се осланя на фактите и продължава да търси детето си.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система