Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.02.2008 г.
Отново показен разстрел в центъра на Перник
В съвременния шахмат всичко започва след 16-ия ход
Отново показен разстрел в центъра на Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Почеркът на килъра идентичен с този при убийството на Райко Кръвта
Eдна от знаковите фигури на пернишкия подземен свят - 28-годишният Николай Сашов Христов, по прякор Хайо, бе разстрелян пред очите на десетки минувачи около 19.45 часа завчера в самия център на Перник, до хотел "Струма". Хайо е пътувал с черен автомобил "Шкода Фабия" с регистрационен номер РК 88 53 АС, предното стъкло на на дясната врата на който е било счупено. Изстрелите са дошли от минаващ в непосредствена близост червен автомобил, за който се предполага, че е по-късно откритата опожарена кола в района на местността "Кървавото" на изхода на Перник в посока Кюстендил, близо до бившия стъкларски завод "Кристал".
От полицията съобщиха, че все още не може да се твърди със сигурност дали е стреляно точно от този автомобил, тъй като е напълно опожарен. През изминалата нощ полицията в Перник е разпитала много хора, които са били в района на инцидента в момента на стрелбата.
Девет са намерените гилзи от куршумите, изстреляни срещу Николай Христов. Два от тях са били смъртоносни. Единият е попаднал в тялото на разстреляния, вторият е пробил сърцето. Два от крушумите са попаднали и в климатика на кафето при ледената пързалка. Оръжието, според криминалиси, работещи по случая, най-вероятно е пистолет със заглушител.Хайо е спрял с автомобила си на улицата пред хотел "Струма", за да разговаря с трима свои познати. По това време покрай тях е минал автомобил, от който е открита стрелбата. Христов се е опитал да избяга, но е успял да измине едва 40 метра, загубил контрол над "Шкода"-та и навлязъл в зелената зона пред хотела, отнасяйки и една от декоративните кашпи на тротоара. Хайо е починал на място, съобщиха от Окръжна прокуратура - Перник. Говорителят на държавното обвинение прокурор Михаил Алексов вчера информира, че с още първото процесуално следствено действие - оглед на местопроизшествието, е започнато дознание срещу неизвестен извършиел за показния разстрел на 28-годишния Христов - престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс. Извършени основен и допълнителен оглед на мястото на кървавата разправа, иззети са вешествени доказателства, извършени са множество разпити на очевидци, назначена е съдебно-медицинска експертиза, съобщи прокурор Алексов. Той поясни още, че сигналът за опожарения автомобил в местността "Кървавото" в ОДП и в РС ПБЗН е пристигнал буквално минути след този за стрелбата срещу Хайо. Екип огнеборци, следователи, криминалисти веднага е пристигнал там за първоначалния оглед и запазване на периметъра на инцидента до допълнителния оглед, извършен вчера.
Движението по главната улица на Перник в района на стрелбата остана отцепено в ранните сутрешни часове вчера. Заедно с криминалистите и представиелие на прокуратурата през цялата нощ бе и директорът на ОДП комисар Шереметев.
Инцидентът стана по същото време и на същото място, на което през 2005 година беше застрелян Васил Арарски - Райко Кръвта, сочен за един от най-големите наркоразпространители в Югозапада. И тогава убийството бе извършено с пистолет от преминаващ автомобил, за който също по-късно стана ясно, че е краден и който бе намерен опожарен в чертите на града. Публична тайна е, че веднага след убийсвото на Райко, крупният автоджамбазин поведе битка с групата на Кръвта, за да изземе бизнеса с наркотици. Според топкиминалисти с Хайо се свързва и стрелбата срещу друг наркобос в региона - Румен Стефанов -Алф, пак той вероятно стои в основата на двата опита за убийство на бащата на Райко. Еднаквият стил на двата публични разстрела навежда на мисълта прокурори и криминалисти, че убийството на Хайо е акт на отмъщение, тъй като съществуват първоначални данни, че е поръчал убийството и на самия Райко.
След разстрела на Кръвта Хайо изпрати нарочен музикален поздрав до "съратниците" на убития наркобос по едно от местните радиа, няма да се учудя ако сега те на свой ред върнат "жеста", сподели вчера един от пернишките прокурори.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система