Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.03.2008 г.
Отстраняват началника на РПУ в Трън, започва и комплексна проверка там
“Очарован съм от вашата страна,перничани са прекрасни хора и много мили!”
Отстраняват началника на РПУ в Трън, започва и комплексна проверка там
Любомира ПЕЛОВА
   Резултатите трябва да са готови до края на март
Началникът на РПУ в Трън Първан Иванчев е временно отстранен от заеманата от него длъжност. Той ще бъде изваден от системата на МВР за срок от един месец до приключване на дисплинарното производство срещу него заради неупражнен контрол над подчинените му служители, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. За това е настоял директорът на ОДП в Перник Димитър Шереметев в доклад до министъра на вътрешните работи Румен Петков. Поискано е и отстраняването и на младши инспектор Емил Милев, отговарящ пряко за отнеманията на оръжие и издаване на разрешителни за ползването им.
Комисар Шереметев е назначил комплексна проверка на дейността на цялото полицейско управление. Тя ще обхване и всички сигнали, свързани с убиеца на Лили Асен Илиев и други лица с провинения за блудство с деца. По време на ревизията ще бъде обследван период от три години назад. Докладът от проверката трябва да стане готов до края на месеца е разпоредил Шереметев.
Според директора на пернишката ОДП в работата на полицията в Трън са допуснати сериозни нарушения. Едното от тях е свързано с разпоредената при преместването на Шереметев в Перник проверка на хората в региона, които имат право да носят оръжие. В изготвения тогава от РПУ- Трън доклад не е било посочено нито едно с лице с такъв документ.
Юристи твърдят, че не може да се говори за давност при даването на разрешително за огнестрелно оръжие на педофила Асен Илиев, буквално разстрелял 15-годишната Лили от дом "Иглика" в граничния град в сряда, когато още две други бяха ранени, след като освен присъдата, по която е реабилитиран по давност той има още две други ефективни наказания, последното от които е от преди около седем години, и има десетки дознания и висящи дела.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система