Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.03.2008 г.
След четири месеца хипермаркет "Технополис" отваря врати в Перник
Днес раздават театралните награди "Феникс"
След четири месеца хипермаркет "Технополис" отваря врати в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Кметът Росица Янакиева направи първата му копка вчера
Кметът на Перник Росица Янакиева и председателят на Съвета на директорите "Технополис - Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев направиха вчера в Перник първата копка на новия хипермаркет на веригата за бяла, черна, офис и IT техника. На бъдещата строителна площадка вчера бяха и народният представител Ненко Темелков, областният управител Иван Димитров, зам.-кметовете на общината Боян Боянов и Иванчо Христов, общински съветници,строители, много граждани. Отец Николай и отец Борис от храма "Св.Иван Рилски" отслужиха водосвет, за да е спорна работата на строителите.
Това ще е осемнадесетият магазин на "Технополис" в страната. Той трябва отвори врати през юли.
Модерният хипермаркет поставя началото на мащабен проект за изграждането на съвременен търговски зентър с обща застроена площ от над 6 500 кв. Метрпа. Той ще предложи един нов начин за пазаруване и обслужване на жителите на община Перник. Към него е предвиден и голям паркинг с повече от 100 места. Новият магазин на "Технополис" ще се намира на площадката на някогашната складова база на Мината, до завод "Елена Георгиева" и ще разполага с над 2000 кв.м. търговска площ. Инвестицията е за над 5 милиона лева, а главен изпълнител на обекта е фирма "Стройконсулт" ЕООД. След пускането му в експлоатация тук ще бъдат открити 60 нови работни места главно за специалисти с висше образование, а предлаганите за дома и офиса и автомобили артикули ще бъдат над 25 000, съобщи вчера председателят на Съвета на директорите на "Технополис - Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев. Той припомни, че жителите на общината ще могат да направят в новия хипермаркет най-добрия избор, при богат асортимент от техника. Посетителите ще могат да се доверят на специално обучените продавач-консултанти.
Това, че холдингът е избрал Перник за своя нов хипермаракет, говори добре за общината, тъй като това означава една по-висока покупателна възможност на жителите й, заяви вчера кметът Росица Янакиева. Не е без значение и още един факт - изграждането на един нов, модерен магазин вепременно ще доведе до промяна на средата, в която живеем, до облагородяване на района - за редица мероприятия, които трябваше общината да направи оцеленяването, по вертикалната планировка, ще ни помогне веригата "Технополис".Тук се оформя един хубав търговски център и аз искрено се надявам след четири месеца, така както правя днес първата копка, да мога да прережа и лентата на новата придобивка за перничани, каза още градоначалникът Янакиева и пожелавайки на холдинга и фирмата-изпълнител бързо и качествено строителство, разби бутилка шампанско в кофата на багера, с което реално стартира изграждането на новия хипермаркет в Перник.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система