Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.04.2008 г.
"Подкрепа на майчинството"за седем семейства от региона
Строители и община подписаха договор за взаимно сътрудничество
"Подкрепа на майчинството"за седем семейства от региона
Йоана МЛАДЕНОВА
   Нови 5 молби искат одобрение
Националната програма "Подкрепа на майчинството" стартира през 2007-ма година. През месец март 2008-ма година се проведе среща между бюрата по труда съвместно със социалните служби, на която те сами са представили своите идеи и възможности, как тя да бъде разширена и продължена. Това каза директорът на дирекция "Бюро по труда" Перник Катя Маркова.
През настоящата година има увеличение във възрастта за отглеждане на децата се увеличи с една година, като стана от 2 на 3 години. По този начин сега за договорите, сключени през предходната година, когато децата навършват 2 годишна възраст, се продължават с анекс, обясни Катя Маркова.
Целта на програмата е да създаде условия за професионалното развитие на младите майки. Тя дава възможност за наемане на безработно лице, което да се грижи за детето да 3-годишната му възраст. Заплащането е в рамките на минималната работна заплата от 220 лв. заедно с всички осигуровки. За отглеждане на близнаци е предвидено възнаграждение от 300 лв. За тази година по програмата са заделени доста пари, като тя е вариант за решаване на проблема с местата в детските ясли и детските градини, каза Катя Маркова.
В момента на територията на Област Перник Бюрото по труда има сключени договори с дирекциите "Социално подпомагане" в Перник и Радомир. Дирекциите са в ролята работодатели, като включват договори с наетите детегледачки. В момента по тази програма работят 7 "майки" като 6 от тях са в Перник, а 1 е в Радомир. До 15 април има нови постъпили 5 молби за започване на работа, уточни Маркова. Тя заяви, че има възможност за назначаване на още хора.
В повечето случаи към програмата се обръщат близки роднини. Има и външни лица, но те са предимно безработни съседки в трудоспособна възраст, както и баби ненавършили възраст за пенсиониране. Катя Маркова съобщи, че е имало комплект депозирани документи и от един татко, който за съжаление ги е оттеглил.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система