Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.04.2008 г.
Тежка катастрофа с товарен влак прелели язовири, бус, затиснат от ТИР
Деца ще боядисват яйца на Велики четвъртък
Тежка катастрофа с товарен влак прелели язовири, бус, затиснат от ТИР
Любомира ПЕЛОВА
   Това са част от ситуациите, които ще бъдат проиграни във връзка с учение "Струма 2008"
Товарен влак от София за Перник не е успял да спре на града Драгичево поради аварирал кран за въздуха на спирачките след локомотива. На гара "Разпределителна" в Перник влакът се е сблъскал с неподвижна товарна композиция без локомотив. Загинал е един от машинистите, разрушен е локомотивът и шест вагона. Движението по линията София - Перник се извършва по неизползван досега резервен страничен коловоз. Разследването по тежката катастрофа продължава. Районът на инцидента се разчиства.
В Трън пропаднал път в местността "Секирица" е причинил ПТП с ТИР, натоварен с голямогабаритни стоманени конструкции, които са затиснали микробус, пътуващ след него. Няма информация за хората в буса и за шофьора на ТИР-а.
Тези и други апокалиптични картини, свързани с наводнения, прелели язовири, прекъснати от свлекли са скали шосета, положителни проби за птичи грип, пропаднали мостове и т.н. все в този дух, за щастие не са истински. Те са част от щабната тренировка, която ще се проведе на 25 април за предстоящото учение "Струма 2008".
Вчера в Перник бе проведено областно съвещание за подготовка на всички сили и средства и институциите, които ще вземат участие в предстоящо съвместно учение под кодово название "Струма 2008". То ще бъде проведено съгласно Указания на Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната към Министерския съвет на Република България по организиране на отбранително-мобилизационната подготовка и управление при кризи през втората половина на май. Учението ще се командва от Националния медицински координационен център. В него ще участват петте области от Югозападния район за планиране: Пернишка, Благоевградска и Кюстендилска, София област и София град и други сили и средства от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, МВР, Министерство на отбраната, Министерство на транспорта, ВРРБ, МОСВ, БЧК областните и общински администрации от София -град, София - област, Пернишка, Кюстендилска и благоевградска област, както и всички структури със съответни задачи за изпълнение.
В Пернишка област командно-щабната тренировка от съвместното учение "Струма 2008" ще ръководи областният управител Иван Димитров.
Съвместните учения между министерства и ведомства в такива случаи са изключително важни за взаимодействието на органите за управление при кризи на национално и регионално ниво, като се има предвид, че участващите югозападни области са и външна граница на Европейския съюз, заяви вчера зам.областният управител Иван Стоицев. Той уточни, че област Перник ще участва в съвместното учение "Струма 2008" по план на тема:"Дейност на Областния и общински съвети за сигурност и управление при кризи, членове на Областния и общински щабове за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи вследствие на създали се кризисни ситуации на територията на областта".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система