Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.04.2008 г.
Заради убийството на Алф еврокомисари проверявали нашата Дирекция на полицията
ГЕРБ продължава да дарява радост на децата лишени от родителски грижи
Заради убийството на Алф еврокомисари проверявали нашата Дирекция на полицията
Любомира ПЕЛОВА
   Петима вече привлечените за показания разстрел на Хайо
Представители на Европейската комисия в България са инспектирали работата на пернишката Областна дирекция на полицията специално за разследването на един от наркобосовете в региона - 31-годишният Румен Стефанов - Алф.
На 22 септември миналата година, около 23,30 часа, той бе улучен с куршум в средата на челото пред скандално известната дискотека "Че Гевара" в пернишкия квартал Мошино, която бе собственост приживе на един от най-големите наркобосове в Югозапада - Райко Василев-Кръвта. Алф бе спряган за негова дясна ръка и наследник в големия бизнес с хероин. На 24 септември Стефанов почина в "Пирогов", без да дойде в съзнание.
И убийството на Алф, и на самия Райко, и последния показен разстрел - на Николай Христов - Хайо, са поръчкови и са свързани с преразпределието на наркопазара в Перник, столицата и Югозапада - това е основната версия, по която работим, е информирал европейските комисари директорът на ОДП в Перник Димитър Шереметев.
Миналата година криминалистите заявиха, че специално по Стефанов е стреляно с малокалибрена пушка, най-вероятно снайпер, а стрелецът е бил изключително точен. Това навежда на мисълта, че е професионалист на поръчкови убийства. Почеркът е като при разстрелите на големите босове ", поясниха тогава антимафиотите.
Представители на Европейската комисия, които са проверявали борбата с организираната престъпност в България и корупцията на местно управленско ниво, са пожелали да посетят две дирекции на полицията -столичната и тази в Перник заради списъка с дела, взети на пряк контрол, сред които е и това за показния разстрел на Румен Стефанов - Алф. Обяснявайки за хода на разкриването на убийството му, информирах проверяващите от Еврокомисията и за напредъка, който имаме в разкриването на не по-малко скандалния показен разстрел на 28-годишния наракобос Николай Христов - Хайо, защото двете убийства според мен са свързани, заяви вчера комисар Шереметев.
Установените факти около разследванията на двата случая се трупат лавинообразно. В момента има преквалифициране на обвиненията спрямо привлечените обвиняеми лица. Те вече са пет. Трима от тях са с мярка за неотклонение "задържане под стража", един е с подписка и един - под домашен арест. Вече можем ясно да кажем, че става дума за организирана престъпна група, изпълнявала "мокри" поръчки. Поделото се работи изключително активно, то е набъбнало до осем тома. Има над 200 разпитани свидетели, десетки са направените вече експертизи, други продължава да се правят. Надявам се да има развитие и по другите убийства и опити за убийства, извършени назад във времето - визирам не само на Алф, но и на Райко Кръвта, на Хайо, двукратната стрелба срещу Васил Арарски и др. Аз продължавам категорично да твърдя, че всички убийства в Перник през последните години са резултат от противоборството между двете наркобанди - "Изток" и "Център". Тази версия има вече убедителни доказателства. Разпоредени са изключително активни мерки по всички лица от криминалния контингент в района, които са изведени в специален списък. Те са поставени под напрекъснат явен и негласен контрол и по тях се работи изключително активно. Крайно време е да се покаже и докаже волята ни в Перник проблемите с организираната престъпност да бъдат решени, заяви още комисар Шереметев. Продължавам да твърдя, че за нейния ръст има лошата, неадекватна работа в минало време по постъпилата в службите информация, е категоричен директорът на ОДП - Перник.
Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов отказа да съобщи имената на задържаните под стража трима заподозрени за убийството на Хайо, тъй като огласяването й от медиите щяло да попречи на разследването. В публичиното пространство вече бяха "изстреляни" имената на двама от тях - на радомиреца Иван Цветков - Ванче и на 41-годишният трънчанин Николай Николов - Шатката.
Самият факт, че доста лица от "ъндърграунда" на Перник изчезнаха от полезрението ни, сред които е и напусналият България Васил Арарски - баща на Райко Кръвта, говори, че работим ефективно във вярна посока, заяви вчера директорът на ОДП в Перник комисар Шереметев.
Войната за наркопазара специално в Перник е наистина кървава заради изключителните печалби, които осигурява бизнесът с дрога и по-специално с хероин. До 900 хиляди лева стигала чистата годишна печалба на дилърите. Среднодневно са продавани по 200 дози от по 10 лв. Дребните пласьори са получавали по около 1600 лв. Месечно, заяви при разбиването на една от основните наркобанади миналата година комиссар Шереметев.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система