Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.05.2008 г.
Официално откриват цеха за прокатни изделия в "Стомана Индъстри"
Тръгна делото за убийството на небезизвестния Ники Пора
Официално откриват цеха за прокатни изделия в "Стомана Индъстри"
Силвия ГРИГОРОВА
   На 3 юни официално ще бъде открит новият цех за производство на прокатни изделия, който се намира на площадката на "Стомана Индъстри". На тържеството ще присъства президентът на България Георги Първанов и около 800 гости. Между тях: министри, депутати, политици, представители на държавната и местната власт, инвеститори, партньори на дружеството. Над 250 гости се очаква да дойдат от чужбина като сред тях са: посланици, членове на гръцкото правителство, представители на фондови борси в Европа, банкери, партньори от Вликобритания, Германия, Франция и САЩ.
Новата технологична линия за арматурно желязо и специални стомани, с която е оборудван новият цех се окомплектова и инсталира от италианската фирма "Даниели", която е утвърден лидер в производството на металургично оборудване. Инвестицията в арматурния цех надхвърля 138 млн. лева. Проектът по изграждането му включва построяване на производствената сграда и монтиране на прокатна линия за горещо валцуване на стоманени профили и арматурни пръти. Общата застроена площ е над 46 000 кв.метра. След достигането на пълния производствен капацитет, цехът за арматура ще произвежда годишно 800 000 тона метални изделия: арматурно желязо, кръгли калибровани пръти, дребен сортов прокат и валцдрат. С реализирането на този проект "Стомана Индъстри" се превръща в най-големия производител на този вид продукти в Балканския регион.
Направените до сега инвестиции в "Стомана Индъстри" от собственика на дружеството- гръцката фирма "Сиденор груп" надхвърлят 240 милиона лева. Във връзка с реализираната мащабна инвестиционна програма през 2007г, "Стомана Индъстри" получи от Българската агенция за инвестиции сертификат за ИНВЕСТИТОР ПЪРВИ КЛАС.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система