Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.06.2008 г.
Прокуратурата ще внася ред в транспорта на Перник
Без Милка Михайлова на купа Европа в Истанбул
Прокуратурата ще внася ред в транспорта на Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Хаосът заложен от екскградоначалника още при подписването на първите договори
Общинският съвет в Перник да сезира Районна прокуратура за нарушения, извършени от общинска администрация при разпределянето на субсидии и компенсации между превозвачески фирми, обслужващи губещи линии, решиха минипарламентаристите на вчерашното извънредно заседание, което бе насрочено заради хаоса в транспортното обслужване на гражданите.
В прокуратурата ще бъде внесена и цялата документация от сесията.Аз също с две ръце подкрепям идеята са бъде сезирана прократурата, защото Временната комисия, работила по по проблемите на транспорта, е поготвила и изнесла в публичното пространство документи за несъществуващи нарушения, заяви кметът на Перник Росица Янакиева.
Десните и десноцентристките съветници, които са мнозинство в минипарламента на Перник твърдят, че фирма "Пътнически превози" ЕООД е обагодетелствана неправомерно.
Нарушения няма, това е потвърдено от две ревизии на финансовото министерство, контрираха от ляво.
Общинският съвет възложи задача на местната администрация до 15 юли да бъдат изготвени правила за разпределението на финансовите субсидии и компенсации между фирмите. За да бъдат избегнати бъдещи злоупотреби, съветниците задължиха кмета да представя ежемесечен отчет пред Общинския съвет за вече раздадените средства между превозвачите. Местният законодателен орган реши, че до 30 септември Общината трябва да организира и проведе конкурс за линиите с изтекъл срок на договорите.
Пак според взетите вчера решения, местния мчинипараламент иззе законовите права на градоначалника, забранявайки на кмета на общината предсрочно да прекратява договори по линиите от общинската транспортна схема без решение на Общинския съвет, базирано на извършени проверки и резултатите от тях, доказващи констатирани нарушения.
До 1 месец общинска администрация трябва да ревизира договорите за специализиран превоз на пътници, като пресъгласува маршрутните разписания и представи информация в Общинския съвет за свършеното, решиха още съветниците. Специализираният превоз в Перник бе посочен като генератор на незаконност. Доказателство за това са например са 17-те курса "специализиран превоз", извършван между пернишкия квартал "Калкас" и Руски паметник.
Хаосът в транспорота на общината бе заложен още преди три години от бившия кмет Антоанета Георгиева, която не подписа договори с всички класирани на първо място превозвачи. Тръгнаха серия съдебни процедури, част от които вече са приключени. Други обаче се точат на различни инстанции.
Остри критики бяха отправени и към контролните органи. От ДАИ твърдят, че упражняват плътен контрол по пътищата, но в пленарната зала вчера не бе чугт нито един конкретен факт. А пред очите цялото гражданство нелегитимни превозвачи въртят черени курсове и нанасят сериозни щети на фиримите.
В същото време от институцията обвиниха печатните меди, че нахално ги обвинявали в свършена през пръсти работа. Нито една медия не отрича, че проверки има. Те обаче трябва да са много по-плътни, за да работят спокойно законните превозвачи да не търпят загуби. Защото само за ден, при плътен контрол на ДАШ на 10 ноември 2007 година, фирма "Пътнически превози" е реализирала прлиходи с 1000 лв повече заради изчезналите "черни" таксита и микробуси. Ако и на резултатите от подобни инспекции се дава гласност с конкретни факти, едва ли щеше да има нападки срещу институцията.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система