Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.07.2008 г.
Фитнес инструктор и инструктор по спорт искат да обучават в "Олимпиец"
По следите на Индиана Джоунс тръгнаха млади перничани
Фитнес инструктор и инструктор по спорт искат да обучават в "Олимпиец"
Савина АНГЕЛОВА
   Водят се разговори с министъра на образованието
Специалностите фитнес инструктор и инструктор по спорт искат да въвеждат от началото на идващата учебна година в спортно училище "Олимпиец" - Перник, информира директорът на школото Райчо Радев.
В момента тече и разговорът с необходимите за това институции. Планирано е, ако не тази, то най- късно следващата учебна година, новите специалности вече да могат да бъдат открити в спортните училища.
Освен на Райчо Радев искането е и на директорите на всички останали спортни училища в страната. Решението си за това директорите са взели на съвещанието между тях, което се е провело на 3-ти юли в столицата. На заседанието всеки един от представителите е презентирал и работата си за последната учебна година.
След срещата си досега директорите са съгласували общото писмо, което за изпратили на министъра на образованието Даниел Вълчев. В него те му представят предложението си за откриването на новите специалности и своите мотиви за това.
Според директорите на спортните училища в България спортната подготовка, която дават те на възпитаниците си, е напълно адекватна на изискванията за да могат учениците след като завършат да се реализират в някоя от двете професии, разказа още Райчо Радев.
До момента в пернишкото училище се изучава икономика и мениджмънт на спорта, а предложението е да бъдат утвърдени обучението и приемът по двете нови атрактивни специалности.
В интересната инициатива на директорите се е заел да помогне и ректорът на Националната спортна академия, разговорът с който е провел директорът на пернишкия "Олимпиец".
Ректорът на НСА Димитър Михайлов има готовността да помогне на колегите си за съдействие по изготвяне на плановете и програмата за специалностите фитнес инструктор и инструктор по спорт.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система