Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.07.2008 г.
Личните лекари: "Подкрепете ни сега, за да ни има и утре"
Общината погва незаконните магазини, нароили се в гаражи
Личните лекари: "Подкрепете ни сега, за да ни има и утре"
Савина АНГЕЛОВА
   Всичко, което правим, е за доброто на пациентите
"Подкрепете ни сега, за да ни има и утре" беше призивът, който всички общопрактикуващи лекари в областта бяха поставили на вратата на кабинетите си по време на двучасовия протест на медиците вчера.
От 9 до 11 часа и от 14 до 16 часа стачкуваха общопрактикуващите лекари в Пернишко.
Сто процента от джипитата в центъра на град Перник бяха затворили кабинетите си в първите два часа от протеста, информираха от сдружението на общопрактикуващите лекари в града.
Също толкова висок беше и процентът на стачкуващите джипита в квартал "Изток", бившата трета поликлиника , както и в градовете от областта - Брезник и Радомир. В Брезник общопрактикуващите лекари, които стачкуваха по време на първата смяна бяха двама, а по време на втората смяна към протестните действия се присъединиха и останалите, които затвориха кабинетите си за два часа.
"Очаквахме броят на стачкуващите ни колеги да е поне 50 процента, но сега той е огромен", каза председателят на сдружението в Перник д-р Борис Косарев.
"Искаме пациентите ни да знаят, че ние не правим нищо против тях. Напротив нашите искания са за тяхно добро", увериха още общопрактикуващите лекари в Перник.
Ако исканията на джипитата обаче не бъдат уважени сега и те не бъдат включени в преговорния процес, медиците са взели решение да си запазват правото да определят и дата за започване на ефективни протести, предупредиха от сдружението.
Първоначално ефективните протести на джипитата ще бъдат два дни. Ако и след тези два дни протестите не бъдат забелязани и чути, всяка следваща седмица общопрактикуващите лекари ще увеличат протеста си с още един ден докато спрат работа напълно.
В такъв случай за пациентите си лекарите ще осигурят спешни кабинети, които да оказват помощ, уверяват медиците. Ще има оставен по един дежурен кабинет, който да работи по време на протеста. Даването на рецепти и подобни неща обаче със сигурност ще бъдат спрени за това време, казаха още лекарите.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система