Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.09.2002 г.
Миньорите празнуваха за пореден път
Унищожена втора нива с канабис
Огнеборци извадиха 15 овце от огъня
Миньорите празнуваха за пореден път
Любомира СЕДЕВЧЕВА
   Професионалният си празник отбелязаха миньорите в събота. По традиция денят се прзнува на успението на закрилника на миньорите св. Йоан Рилски по стар стил. Гости на пернишките миньори бяха депутатът от НДСВ Явор Милушев, Христо Казанджиев от Министерството на енергетиката, областният управител Димитър Колев, Пенчо Токмакчиев, председател на Федерацията на миньорите към КНСБ, Константин Тренчев - председател на КТ “Подкрепа”, председателят на Общинския съвет Юрий Драганов, заместник - кметът на Перник Цветан Андронов, кметицата на Кметство Изток Росица Янакиева, директорът на РДВР - Перник майор Юри Георгиев, районният пропурор Николай Цветков.
С поздравителни адреси миньорите бяха поздравени от д-р Желязко Христов - председател на КНСБ, от Асоциацията на Български въгледобив, от Мини “Марица Изток” - гр. Раднево, както и от колектива и възпитаниците на Минния техникум “Хр. Ботев” в града.
На официалната церемония бяха връчени и паричните награди на отличилите се през годината миньори и енергетици.
В официалното си приветствие към миньорите изпълнителният директор на “Топлофикация - Перник” ЕАД инж. Игнат Божинов припомни, че професията на миньора е свързана със създаване на топлина и светлина. Освен традиционното пожелание за здраве, инж. Божинов пожела и вяра, че професията на миньора е била и ще бъде.
В словото си депутатът Явор Милушев обеща, че ще направи всичко, което е по силите му, да стане животът на миньорите достоен, какъвто е бил в миналото.
След официалната част започна празничната програма . Първи на естрадата в градския парк излязоха самодейците от Дома на миньора. Присъстващите гости се забавляваха със скечовете на Буфо “Буболечките”, с изпълненията на естрадната певица Румяна Коцева и народната певица Гуна Иванова, на чийто песни се извиха кръшни хора.
Празникът завърши около масите с изпълненията на фолк и диско-музика, изпълнени от оркестър “Зора”.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система