Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.09.2008 г.
Мега делото срещу наркобандата, известна като "Център", не тръгна
Перник с нов зам. кмет
Мега делото срещу наркобандата, известна като "Център", не тръгна
Любомира ПЕЛОВА
   Част от членовете й готови да приложат номера на дилърите от Изток
Вчера пернишкият Окръжен съд не даде ход на мега делото срещу наркобандата "Център", за чиито тартор е спряган скандално известният Росен Ефремов.
Причината за отлагането бе готовността на част от седемте подсъдими - Елтимир Евтимов, Павел Любомиров, Тодор Славенков и Стамен Огнянов, признавайки се за виновни, да сключат споразумение с прокуратурата и срещу дях делото да върви по съкратената процедуря. Петият подсъдим - Панайот Иванов, който бе доведен за вчерашното съдебно заседание с белезници от Софийския централен затавор, където изилежава присъда за грабеж, пък нямаше адвокат. Ефремов и нараченият за негова "дясна ръка" Пламен Чолев обаче не спирзнават за виновни и защитниците им ще пледират "невинни". Срещу тях ще се води отделен процес, с друг съдебен състав.
Седемчленната група "Център", занимаваща се с разпространението на наркотици в Перник, бе задържана в края на миналото лято. Според окръжния прокурор Пламен Найденов, са документирани по безспорен начин девет случая на продажба на дрога през периода август 2006 - 10 май 2007 година.
Това бе един от най-сериозните случаи на специално създаденото звено за борба с тежките престъпления в Перник, в което влизат прокурори, следователи, криминалисти. Бандата на Росен Ефремов се слави с изключителната си жестокост при налагане на пазара на дрога, главно хероин. Прилагано е насилие дори спрямо младежи, които са успели да се преборят със зависимостта, за да бъдат принудени отново да посегнат към дрогата, съобщи на специална пресконференция при ареста на седмината комисар Димитър Шереметев - директор на ОДП в Перник.
Срещу наркодилърите бе повдигнато обвинение по чл. 321 и чл.321а от НК за организиране и ръководене на престъпна група.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 2 октомври. До тогава трябва да пристигне и поисканата справка за всички присъди в "трудовата биография" на Панайот Иванов, да му бъде назначен служебен защитник, да бъдат изяснени и клаузите на споразуменията, които част от наркобандата е готова да сключи с прокуратурата. Този път обаче, за разлика от процеса срещу конкурентната групировка "Изток", условни присъди няма да има, заканват се от прокуратурата.
В момента цялата наракобанда е на свобода срещу различни парични гаранции. Тарторът й Росен Ефремов преди месец бе задъръжан в ареста на ОД на МВР в Перник за 24 часа заради нанесения побой над старши полицай към СДП Георги Райчев. Ден след задържането шефът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев заяви, че Ефремов е разпознат от очевидци на скандала. След това обаче стана ясно, че дилърът е освободен, тъй като нямало конкретни доказателства, че именно той е счупил главата на служителя на реда.
В Перник вече се броят на пръсти хората, които вярват, че баш тарторите на групата ще бъдат справедливо наказани, припомняйки случая "Олег Делев".
През 2003 година Ефремов бе заподозрян за отвличането на 25-годишния Олег Делев от Стара Загора, който бе открит захвърлен в канавка край пътя близо до гр.Брезник. Полицаите твърдяха тогава, че в основата на отвличането и жестоко насилие над студента стоят неуредени сметки за дрога. Ефремов бе изправен пред Темида заедно с Валентин Огнянов и Борислав Атанасов от София и Йордан Харалампиев от Перник, но през 2005 година Брезнишкият районен съд ги оправда заради недоказаност на обвинението.
Четиримата обвинени и пуснати на свобода тогава бяха с висящи криминални дела за отвличане, изнудване и рекет.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система