Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.09.2008 г.
Жители на Рудничар негодуват срещу фактурите за тока
Осем жертви за осем години взеха нелегалните рудници в Перник
Жители на Рудничар негодуват срещу фактурите за тока
В протестното писмо са се подписали 178
   Протестно писмо, в което има над 170 подписа, са изпратили жители на кв."Рудничар" до народния представител Ангел Найденов, областния управител, кмета на Перник и ЧЕЗ България и до редакцията на в."Съперник". В него се поставят няколко въпроса, на които хората настояват да получат отговор. Живущите от квартала недоволстват от фактурите, които получават за тока, тъй като в този им вид не става ясно кой какво количество електроенергия е ползвал и платил. Според рудничарци не е редно абонатите да бъдат принуждавани да плащат предварително суми, които след това не се отбелязват в получените фактури. В писмото си те сигнализират, че нямат часовници за нощно отчитане на електроенергията и настояват електромерите им да бъдат монтирани така, че да могат сами да виждат какво са изразходвали. В протестното писмо се настоява за съдействие от страна на местната и държавната власт за решаването на поставените въпроси. Жителите на Рудничар искат час по-скоро да получат отговор на поставен
ите от тях въпроси, преди чешката компания да пристъпи към изключване на електрозахранването.
Обърнахме се за коментар по поставените в протестното писмо въпроси към пресцентъра на ЧЕЗ България както си му е реда. От там получихме отговор. В него се посочва, че ръководството на чешката компания организира среща с представители на общинската и областната администрация, на която да се обсъдят проблемите в кв. "Рудничар" и да се потърсят рационални решения. В отговора на пресцентъра на ЧЕЗ България се посочва, че:"Към настоящия момент задълженията на част от жителите на кв. "Рудничар" за консумирана електроенергия са в размер на 107 328.37лв. В тази връзка компанията е започнала да издава заповеди за прекъсване на електрозахранването на потребители, които не са се издължили, за да защити интересите си на доставчик и тези на редовните си абонати на територията на Западна България". Що се отнася до това, че на някои жители на квартала в момента не се начислява нощна тарифа, от ЧЕЗ съветват потърпевшите абонати да посетят Центъра за обслужване на клиенти в сградата на Енергото и да подадат писмено заявление от името на титуляра на партидата.
Редакцията на "Съперник" си запазва правото да информира живущите в Рудничар за резултатите от организираната среща с представители на местната и държавна власт по поставените от тях проблеми. Надяваме се, че на тази среща ще бъдат поканени да присъстват и представители на кв. "Рудничар".
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система