Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.10.2008 г.
Заплашват прокурор по мегаделото срещу наракобандата "Център"
Шахматистите заминаха за Боровец
Заплашват прокурор по мегаделото срещу наракобандата "Център"
Любомира ПЕЛОВА
   Престъпната групировка е известна с изключителната си жестокост, твърдят следователи и прокурори
Близък на един от седемте подсъдими по мегаделото срещу наркобандата "Център" вчера след съдебното заседание си позволи да заплашва представителя на държавното обвинение - прокурора от Окръжна прокуратура в Перник Светлана Фотева. "Внимавай какво правиш ...Каквото си търсиш, а ти си търсиш белята, ще си го намериш ..." бе репликата, която чуха и журналистите,следящи отблизо процеса.
След като бъде изяснена самоличността на бабаита, позволил си да се заканва на прокурор, срещу него може да бъде образувано досъдебно производство, ще му бъде потърсена и съответната наказателна отговорност. Прокуратурата вероятно ще се самосезира, потвърдиха от държавното обвинение.
Заради отсъствието на един от седемте подсъдими, пернишкият Окръжен съд отново не даде ход на съдебното следствие. Част от седемте подсъдими - Елтимир Евтимов, Павел Любомиров, Тодор Славенков и Стамен Огнянов, признавайки се за виновни, още на 11 септември заявиха готовността си да сключат споразумение с обвинението и срещу дях делото да върви по съкратената процедуря.
Петият подсъдим Панайот Иванов, не се яви заради заболяване. Назначен му беше служебен защитник. Следващото съдебно заседание е насрочено за 8 октомври, Иванов ще бъде предупреден, че ако и тогава не се яви, ще му бъде отменена мярката за неотклонение парична гаранция.
Ефремов и нароченият за негова "дясна ръка" Пламен Чолев обаче не се признават за виновни и защитниците им ще пледират "невинни". Срещу тях ще се води отделен процес, с друг съдебен състав.
Седемчленната група "Център", занимаваща се с разпространението на наркотици в Перник, за чиито тартор се спряга Росен Ефремов бе задържана в края на миналото лято. Според окръжния прокурор Пламен Найденов по безспорен начин са документирани девет случая на продажба на дрога през периода август 2006 - 10 май 2007 година.
Това бе един от най-сериозните случаи на специално създаденото звено за борба с тежките престъпления в Перник, в което влизат прокурори, следователи, криминалисти. Бандата на Росен Ефремов се слави с изключителната си жестокост при налагане на пазара на дрога, главно хероин. Прилагано е насилие дори спрямо младежи, които са успели да се преборят със зависимостта, за да бъдат принудени отново да посегнат към дрогата, съобщи на специална пресконференция при ареста на седмината комисар Димитър Шереметев - директор на ОД на МВР в Перник.
Срещу наркодилърите бе повдигнато обвинение по чл. 321 и чл.321а от НК за организиране и ръководене на престъпна група.
Този път обаче, за разлика от процеса срещу конкурентната групировка "Изток", условни присъди няма да има, заканват се от прокуратурата.
В момента цялата наракобанда е на свобода срещу различни парични гаранции. Тарторът й Росен Ефремов преди месец и половина бе задържан в ареста на ОД на МВР в Перник за 24 часа заради нанесения побой над старши полицай към СДП Георги Райчев. Ден след задържането шефът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев заяви, че Ефремов е разпознат от очевидци на скандала. След това обаче стана ясно, че дилърът е освободен, тъй като нямало конкретни доказателства, че именно той е счупил главата на служителя на реда.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система