Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.10.2008 г.
Дрога за над три бона изправи пред съда 24-годишния Радостин
Шахматистите ни заемат пето място в класирането в Боровец
Дрога за над три бона изправи пред съда 24-годишния Радостин
Любомира ПЕЛОВА
   Съдебно-психиатрична експертиза ще доказва вменяем ли е
След неколкократни отлагания, вчера състав на Пернишкия Окръжен съд даде ход на делото срещу 24-годишния Радостин Седефчов и изчезналите безследно още преди повече от две години Кръстю Кръстев, Димитър Гиздов и Бойко Славчев.
"Карето" е част от престъпната групировка, разпространявала наркотици в пернишкия квартал "Изток". В края на март 2008 година, след споразумение с прокуратурата, с условни присъди се измъкнаха Александър Недялков, Десислав Иванов, Мартин Борисов, Станислав Стефанов и Борислав Николов. Само спряганият за тартор на групата Бисер Димитров - Бизона получи ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца. Тъй като от него бе приспаднато времето, което той е прекарал в ареста - от 17 януари до 28 юни 2007 година, наркобосът влезе затвора за броени дни и отдавна се радва на свободата си. Тогава Радостин отказа да се признае за виновен и делото срещу него и тройката Кръстев, Славчев и Гиздов, които са в неизвестност близо две годинии и бе обявена за общодържавно издирване, бе поето от нов съдебен състав.
На два пъти съделните заседания бяха отлагани заради нередовно призованите Кръстев, Гиздов и Славчев, за които се изчакваше информация за евентуалното им местонахождение. Вчера стана ясно, че Кръстев и Славчев са изчезнали безследно, Гиздов пък по последни данни се намира някъде в Испания, но няма установен адрес.В залата за четвърти пореден път се яви само Радостин.
24-годишният перничанин е обвинен за притежания на големи количества наркотици - в стопанска пристройка към семеен имот на ул."Димитър Благоев" в пернишкия квартал Църква са откри и иззети при полицейска спецакция 60 таблетки амфетамини с тегло 15,35 грама на стойност 375 лева, в плик е открит близо половин килограм изсушена марихуана, чиято цена е определена от експертите на 2 609,52 лв и още 78 найлонови пликчета с тегло 134 грама с подготвена за пушене "трева", цената на която е 797,49 лв.
Радостин Седефчов заяви вчера, че разбира много добре дв какво го обвиняват, но не желае да дава каквито и да било обяснения изобщо. Момчето видимо има някакви психически проблеми, тъй като се намира в постоянен ступар. Затова вчера съдебният състав разпореди вещото Лизе - психиатърът д-р Роберт Крумов да направи в продължение на един месец изследвания, за да стане ясно вменяем ли е Настина Радоостин, може ли да разбира свойството и значението на постъпките си и може ли да носи наказателна отговорност за тях.
Резултатите от съдебно-психиатричана експертиза трябва да станат готови до 6 ноември, за когато е насрочено следващото съдебно заседание.
Междувременно, докато чакаше насрочването на съдебния процес, Радостин за втори път бе заловен със значително количество наркотици - на 13 август 24-годишният перничанин влезе в ареста за денонощие, след като бе пипнат от ченгетата в момент, в който пласирал дрога. При обиска спецполицаите открили непосредственно до него "изпуснати" четири дози хероин.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система