Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.10.2008 г.
Изгониха следователите от кабинетите им, дават сградите на вътрешното министерст
"Миньор" излиза за победа срещу "Вихрен" в Сандански
Изгониха следователите от кабинетите им, дават сградите на вътрешното министерст
Любомира ПЕЛОВА
   От Перник пратиха писмо до ВСС, че така се блокира работата им
От сряда сгради на следствието в над 20 в цяла България бяха предоставени на Министерството на вътрешните работи. Сред тях е и пернишката следствена служба, която също трябва да освободи помещенията и да ги предаде за нуждите на ОД на МВР. Това става след като на 13 октомври Министерски съвет е излязъл с постановление, в което е записано, че имотите, които досега е управлявало Министерството на правосъдието, трябва да бъдат предадени безвъзмездно за управление на вътрешното ведомство. Като причина е посочена отпадналата необходимост правосъдното министерство да използва въпросните кабинети. Освен в Перник, те се намират в градовете Пловдив, Плевен, Разград, Руссе, Силистра, Сливен, Благоевград, Бургас, Варна, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасаково, Шумен, Ямбол, София - град, София-област, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Кюстендил, Монтана, Пазарджик.
От окръжното следствие в Перник вече са изпратили писмо до ВСС, в което се казва, че ако бъдат дадени въпросните кабинети на МВР, на практика работата им ще бъде блокирана. Не е ясно и къде ще се преместят и сега действащите следователи.
Спорд висшия магистрат Пламен Стоилов решението е спорно, тъй като с него се нарушава Конституцията и Закона за съдебната власт-Според него не може изпълнителната власт да решава кога е отпаднала необходмостта от страна на съдебната власт. МВР вече използва част от помещенията, а с въпросния акт на Министерския съвет се предрешава съдбата на следствието, смята Стоилов.
Засега държавата мълчи по поредния скандал, касаещ следствието като институция.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система