Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.09.2002 г.
Железничарите си искат парите, иначе вдигат стачка
Мината опрости дългове на ромите
Радомирка прави екшън, пребива се от високо
“В и К” не била виновна за безводието в Студена
Железничарите си искат парите, иначе вдигат стачка
Яна МЕТОДИЕВА
   Подписка във връзка с неспазени споразумения по предишни договорености, организираха от Оперативното бюро на синдиката на железничарите в България.
На 14 юни беше постигнато споразумение между синдиката на жепейските служители и техните работодатели за редовно изплащане на заплати и аванси. Тяхното изплащане трябва да бъде в рамките на 4-5 дни, но в повечето случаи се бавят със седмици, каза Бойко Бакалов, член на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Перник. Той допълни, че от 5 месеца служителите не са получавали дължимите суми за поевтиняване на храната. От март до сега работодателите от БДЖ дължат на човек по 500 лв. Заплатите също не са увеличавани с години. Според същото споразумене трябваше да се покачат от 1 юли със 6%, а октомври месец да се вдигнат с още 4%. Едва преди няколко дни влязохме в “крачка” със заплатите, допълни г-н Бакалов.
Подписката на служителите ще продължи до 16 септември, а на 19 този месец на заседание на Координационния съвет на синдиката на железничарите ще се определи ще има ли стачни действия и кога се предвижда тяхното организиране. За да има стачка трябва да бъдат събрани подписи на 50% от служителите. От средата на годината БДЖ се раздели на две дружества - Национална компания “Железопътна инфраструктура” и БДЖ-ЕАД. Процентите от събраните подписи се отнасят и за двете дружества.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система