Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.11.2008 г.
Десет арестувани за денонощие след мача "Миньор" - "Левски"
Лошото време спря куп мачове в областта
Десет арестувани за денонощие след мача "Миньор" - "Левски"
Любомира ПЕЛОВА
   Четирима от тях станаха клиенти и на "Темида"
Десет човека са прекарали денонощие в ареста на пернишката Областна дирекция на МВР след футболната среща "Миньор" - "Левски" в неделя.
От пресцентъра на Дирекцията съобщиха, че тежки престъпления по време на мача няма извършени. Вкараните в ареста са прележали "на топло" главно за нарушаване на обществения ред, неподчинение на органите на реда, опит за сблъсък между агитките на двата тима, агресивно поведение и употреба на алкохол, под влияние на който са извършени изцепките.
Двама са арестувани за хвърлена бомбичка и опит за саморазправа между двете агитки в района на ж.п. гарата в Перник. И там обаче, както и на стадиона , а и в целия град имаше плътно полицейско присъствие и побоят бе туширан още в самото му начало. Двама привърженици на "Левски" - от Перник и Монтана, са задържани заради грубите им изцепки. След мача е направен опит от страна на ултрасите, двете агитки да се срещнат, но шест полицейски коли са предотвратили сблъсъка, преграждайки пътя им. Криминалисти твърдят, че ситуацията обаче е била взривоопасна. Фенове на жълто-черните са дебнели в засада влаковата композицията на спирка "Метал", отправяйки люти закани за тежка разправа със сините си опоненти. Привържениците на "Левски" обаче предвидливо били прехвърлени на трен, пътуващ през Волуяк и сблъсъкът между двете агитки е бил избегнат.
За всички случаи е била уведомена и Районната прокуратура в Перник. Ат полициьта уточниха, че всеки случай ще бъде разглеждан поотделно. Провинилите се ще отговарят пред Темида по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.
От прокуратурата вчера уточниха, че пред съда ще застанат четирима от ултрасите, вилнели след мача.Двама от тях са сторонници на жълто-черните, двама са от фен-клуба на "Левски". Карето ще получи наказания за футболно хулиганство по бързата процедура. Сред подсъдимите има и 17-годишен юноша.
Сред останалите шестима от общо арестуваните 10 футболни хулигани има трима непълнолетни, които ще станат "клиенти" на Детска педагогическа стая, информираха от полицията. Те освободени след като са им съставени актове по Закона за МВР за неизпълнение на полицейски разпореждания и по Закона за българските документи за самоличност.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система