Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.12.2008 г.
На автомагистрала "Люлин" вече се работи денонощно
Перничани отнесоха четворка в дъжда на стадион "Тича"
На автомагистрала "Люлин" вече се работи денонощно
Любомира ПЕЛОВА
   Пусковият срок през 2019 година ще бъде спазен, твърди губернаторът
Изграждането на автомагистрала "Люлин" закъснява с половин година, е показала проверка на представители на Европейската комисия. Това наложи да се мине на денонощен режим на работа. За да се навакса изоставането, заедно с основния изпълнител - турския консорциум "Мапа Дженгиз" на приоритетния обект влизат и още трима подизпълнители.
Графикът за пуска на новото пътно съоръжение е април 2010 година и съм убеден, че той ще бъде спазен, заяви на специлна пресконференция пернишкият областен управител Иван Димитров. Още повече, че големите промишлени фирми вече са заявили желание вместо да държат в банковите трезори паричния си ресурс, да финансират изграждането на инфраструктурни обекти в страната. Така ще се осигури и заетост на работната ръка, която в момента излиза от някои водещи индустриални фирми, засегнати от световната рецесия.
До преди месец целият потенциал на "Мапа Дженгиз" бе изнесен на изграждането на тунелите, разположени в софийската част от трасето на аутобана, които няма да са класически тип, а ще предсталвята просеки без таван. В момента се работи по цялото трасе на бъдещата автомагистрала, включително и на пътен възел "Даскалово", който ще бъде на три нива, на трите километра мостове, съобщи губернаторът. Той припомни, че изпълнителят назначи и още работници от Турция, за чиито "внос" даде съгласието си Бюрото по труда в Перник и Агенцията по заетостта.
Дължината на автомагистрала "Люлин" е около 19 километра. Общата стойност на проекта за изграждането на магистралата е 148,5 млн. евро. Високата цена на пътя се обяснява с преминаването му през квартали на София, което изисква множество мостове и тунели, както и с покриването на определени еко- и шумоизолационни изисквания. Магистралата е част от главен път Е-79, в който се влива чрез пътен възел "Даскалово" край пернишкия квартал "Църква" и Общоевропейските транспортни коридори номер IV и VIII. Проектът предвижда построяването на три тунела с обща дължина 1260 метра, 26 моста и виадукти с обща дължина 6 километра, 3 пътни възела и укрепителни стени с дължина над 2 километра и половина. Проектната скорост за движение по магистралата е 100 - 110 километра в час. 70% от инвестциите за автомагистрала Люлин финансира ЕС, а 30% е съфинансиране с държавни средства, припомни пернишкият губернатор.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система