Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.01.2009 г.
Пернишката съдийка Личева - с условна присъда за убит на пътя
Имаме шансове да влезем във финалната четворка
Пернишката съдийка Личева - с условна присъда за убит на пътя
Любомира ПЕЛОВА
   Три години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок е наказанието, което състав на Пазарджишкия окръжен съд с председател съдия Ивета Парпулова наложи на пернишката съдийка Виолина Личева. Тя бе обвинена, че на 28 ноември 2007 година е блъснала с автомобила си 60-годишния Йордан Василев, в резултат на удара мъжът е починал, а тя е напуснала местопроизшествието. Усложняващите обстоятелства по случая, които разгледа съдът, са за извършване на деянието в пияно състояние и напускане мястото на инцидента. По обвинението за шофиране в пияно състояние съдийката беше оправдана, тъй като последното не бе доказано, а и прокуратурата оттегли претенциите си по него. Виолина Личева е осъдена да заплати по 40 000 лева обезщетение на двете дъщери на убития - Албена и Даниела Борисови. Според един от адвокатите на подсъдимата - Хари Харалампиев присъдата ще бъде обжалвана в Пловдивския апелативен съд.
Наказателното дело се гледа в Пазарджишкия окръжен съд, след отвод на всички съдии от Пернишкия съд и последвало определение на Върховния касационен съд, с което делото е изпратено по подсъдност в Пазарджик.
На предишно съдебно заседание Личева заяви , че не е разбрала, че е ударила човек, мислела, че е минала през бабуна на шосето. През април 2006 година Висшият съдебен съвет я уволни дисциплинарно заради грубо уронване престижа на съдебната институция. След катастрофата Личева бе освободена от длъжност. Тя подаде молба за напускане, която не бе приета, защото бе сметнато, че по този начин съдийката се опитва да избегне по-тежко наказание.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система