Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.01.2009 г.
Амбициозни проекти реализиа Общинската управа на Перник
24 футболисти излязоха за първа тренировка на"Миньор"
Амбициозни проекти реализиа Общинската управа на Перник
Александра ИЛИЕВА
   Благоустрояването е сред основните приоритети
Реализирането на нови проекти, свързани с подобряването на благоустройството на Перник и областта ще бъде приоритет на общинската и областната управа и през 2009г., заяви на пресконференция вчера кметът на града Росица Янакиева.
2008г. бе изключително успешна за нашата община по отношение на печеленето и реализирането на проекти. Радвам се, че успяхме още в първите дни на 2009г. да внесем следващ проект в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, допълни тя. Това е проект за интегрирана градска среда на стойност над 9 500 000 лева, който касае преди всичко градската среда в зоната от парка в Перник, до парка в кметство Изток. Включва в себе си системата за видео наблюдение и достъпната градска среда за хора с увреждания.
Работи се усилено по внасянето на трети проект в Министерството на околната среда и водите за пречиствателната станция за отпадни битови води в Батановци, с изграждането на биологично стъпало на пречиствателната станция, както и изграждане на канализация и подмяна на водопроводната мрежа в кварталите Бела вода и Рудничар.
На пресконференцията бяха представени и приоритетите на общинския съвет на БСП за тази година. Това направи председателят на структурата и народен представител Ненко Темелков. Считаме, че трябва да работим в посока на това област Перник да запази своята привлекателност за чуждестранните инвестиции и инвестициите изобщо, отбеляза Темелков.
Община Перник започва да разработва нов подробен устройствен план, с който ще се даде възможност за изграждане на икономическата зона, за която е спечелен проекта, за подобряване на инфраструктурата, за развитие на промишлени територии, както и територии за туризъм и жилищно строителство, така че Перник да стане привлекателен, с оглед близостта му до София,
териториалното разположение на кръстопът и други.
Задачата, която сме си поставили е да се извърши ремонта на пътя от Перник до София, включително четири ленти в участъка Даскалово - Драгичево, ускоряване на работата по магистрала "Люлин", стартиране на работата по спирка "Вардар", за която вече имаме строително разрешение, ремонтиране на сцената в Двореца на културата, както и реализиране на проекта за превръщането на крепостта "Кракра" в туристически обект.
Уверени сме, че тази година ще бъде по-ползотворна от предишната, категоричен бе Ненко Темелков.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система