Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 04.02.2009 г.
Докторското дело още е далече от финалната права
Пернишките шахматисти с достойно място на полуфинала в Пловдив
Докторското дело още е далече от финалната права
Любомира ПЕЛОВА
   Радомирските лекари са обвинении за причинена смърт по непредпазливост
Прословутото "докторско дело" е на път да бие всички рекорди по продължителност. Втора година вече не се стига до окончателно решение заради различни искани експертизи, невъзможност на вещи лица да участват в пленарни заседания и т.н. Заради разминавания в заключенията на проф. Яръмов и на покойния проф. Раданов, по молба на защитата на подсъдимите радомирски лекари д-р Цветан Георгиев и д-р Стефан Илиев, магистратите поискаха допълнителна съдебно- медицинска експертиза, в която вещите лица да отговорят на поставените конкретни въпроси. На предишното съдебно заседание заседание съдът даде срок на адвокатите да конкретизират всички свои питания в писмена форма. Те го сториха. Вчера делото бе отложено отново, за да бъде уточнено вещото лице.
Допълнителната експертиза се налага, за да се изчистят всички съмнения около това имат ли вина или не медиците. Лек спор в съдебната зала се разгоря вчера относно това дали като вещо лице на мястото на проф. Раданов да бъде назначен проф. Радослав Гайдарски. Бившият здравен министър бе посочен като най- голямото светило в областта на коремната хирургия, чието компетентното становище ще даде най-добрият отговор на въпроса за вината на медиците. Обвинението и адвоката на Галина Савова обаче оспориха поименно посочване на вещо лице и съдът прие то да бъде определено по реда на Наредбата за вещите лица.
Двамата лекари от болницата в Радомир са изправени пред съда по обвинение за причинена смърт на пациент поради непредпазливост през 2007 година. Починалият Тодор Галев е бил откаран в радомирският ЦСНМ на 17 октомври заради силни болки в корема. Д-р Георгиев го приел в хирургичното отделение със съмнение за спукана язва. След направените изследвания поставил диагноза "остър панкреатит" и назначил лечение. След като състоянието на пациента се подобрило, лекарят решил, че няма нужда от операция. На мъжа било предложено да бъде изписан, след като преди това станало ясно, че има пропуски в здравните осигуровки. Сестрата на пациента Галина Савова, уредила да бъде лекуван в Сандански, но на път към южния град Тодор починал. Аутопсията установила, че смъртта е настъпила от остра сърдечна и дихателна недостатъчност от тромбози, причинени от патологични промени в коремната кухина и перитонит, е записано в обвинителния акт.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система