Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.03.2009 г.
Ужасът на смъртта отново надвисна над Перник
Пернишките фирми за месни и млечни продукти - отличници
"Славия" приема БК"Миньор" днес с нов треньор
Ужасът на смъртта отново надвисна над Перник
Любомира ПЕЛОВА
   15-годишен ученик зверски съсечен с брадва
Поредното кърваво убийство, в който и жертвата, и убиеца са тийнейджъри, потресе Перник.
Трагедията се е разиграла в събота, когато 19-годишния строителен работник Владислав Георгиев Владимиров заклал с брадва 15-годишният Алберто Емилов - първокурсник в Професионалната гимназия по енергетика и мина промишленост "Христо Ботев" в областния град.
Ситуацията около драмата, която реално вече е почернила две семейства, започнала да се разплита след подаден на 8 март сигнал във Второ РУ на МВР в кв."Изток" от майката на Алберто. Тя алармирала, че синът й не се прибирал от предната вечер. Според нея момчето отишло на рожден ден в кв.Мошино. Тийнейджърът е обявен веднага за местно издирване, започват активни мероприятия на полиция и прокуратура и след разпити на приятели и познати на двамата, около 17 часа на 9 март в дирекцията на полицията са доведени за разпит последните двама участници в купона. Единият от тях е Владислав. В началото на разпита юношата твърди, че не знае нищо за изчезването на Алберто.
При обиска в дома му на улица "Луганск" №26, в мазето, в което имало следи от опит за палеж, обаче криминалистите намират останки - избити зъби на 15-годишното момче, части от кости, секирата, с която е извършено ужасното престъпление, кървави петна, от които са взети проби за ДНК-анализ. Дрехите, с които убиецът е бил облечен 19-годишният убиец, се оказват добре изпрани, почистен бил перфектно дори филтърът на пералнята. Въпреки това находките се оказват достатъчни, за да бъде уличен Владислав.
След като е цедил информацията капка по капка, едва около 21,30 часа на 9 март той в крайна сметка той започва да прави самопризнания пред криминалисти и пред прокурора от Окръжна прокуратура Бисер Михайлов. 19-годишният признава, че е убил Алберто, посочва и мястото, където е завлякъл и изхвърлил трупа - бетонна шахта на хълм над улица "Луганск". Между 3 и 4 часа сутринта вчера тялото на Алберто е извадено.
Убиецът разказва и предисторията на кървавото престъпление. Владислав и Алберто се веселят в една компания на рожден ден на общ приятел. Лее се и алкохол. "Огнената вода" си казва думата и избухва скандал, който прераства в побой. По-малкото момче е по-силно физически и не за пръв път подлагало на насилие четири години по-големия Владислав. Компанията ги укротява и след края на купона двамата си тръгват заедно, решавайки да си допият в дома на "баткото". Там кавгата избухва отново и заиграва секирата. После убиецът го завлича по стръмния скат до бункера, който е на стотина - двеста метра от последните къщи в района.
По главата и тялото на Алберто имаше множество рани от брадвата, краката на момчето бяха увързани с тел, имаше и следи от горене, тъй като Владислав най-напред го е полял със спирт и е опитал да инсценира пожар, разказа директорът на ОД на МВР комисар Димитър Шереметев.
Тялото е палено и в бункера, видя репортер на "Съперник"
На пресконференеция вчера бе съобщено, че Владислав признал, че в основата на кървавото престъпление лежи системния побой, който-малкият, но по-як физически му нанасял от около 4 години. Алберто, според данни на полицията, е бил много агресивен. Познат е на Детска педагогическа стая. Движел се е в компанията на друг 19-годишен бандит от Мошино, известен като Пешо Лудия.
Вчера апартаментът на убитото момче на седмия етаж в бл.4, вход Д на ул."Младен Стоянов" в пернишкия квартал Мошино нямаше никой. Според съседите майката Цветелина Иванова живеела в момента при родителите си в къща в центъра на града. Преместила се преди няколко месеца, след като синът й бил преместен в друго училище. Бащата на убитото момче - Емил Земенеца, от петнадесетина години живеел в Белгия.
Класната ръководителка на Алберто - Евелина Иванова и директорката на училището Соня Миланова вчера съобщиха, че Алберто бил преместен в школото след Нова година. Майката работела като шивачка и предупредила, че не може да идва често в гимназията, но поддържала редовни контакти с учителите. Синът й още при записването признал, че имал сериозни конфликти с връстниците си и с преподавателите от предишната гимназия - ПТГ "Мария Кюри", но дал дума да се държи сериозно, да промени поведението си и да не бяга от училище. И до убийството удържал на нея. За последен път е бил в клас на 6-ти март, когато си тръгнал след четвъртия час, малко преди 12 часа. Средният му успех бил около среден.
Вчера съучениците му бяха в шок, с тях още рано сутринта е проведена среща с психолог, предстоят и нови, заяви директорката Миланова.
Съседите на семейството на Владислав вчера се бяха изпокрили по къщите си. Един от тях само буквално през зъби процеди, че момчето е било изключително кротко и възпитано и не може да си обясни постъпката му. Имал по-голям брат - Сашо, родителите на Владислав също били интелигентни хора, работели в радомирската фирма "Ветпром".
Владислав е в ареста на полицията, след изтичането на 72-часовата мярка за задържане прокуратурата ще поиска от съда и постоянна мярка за неотклонение, съобщи още окръжният прокурор на Перник Прамен Найденов.
Това е вторият подобен случай в Перник. През 2004 г. 16-годишният Кристиян Димитров уби и разчлени тялото на своя съученик Кристин Иванов.
Убийството беше извършено в необитаем апартамент в блок 64 на ул. "Благой Гебрев" в същия квартал "Изток", а тялото бе разчленено и обезглавено. При обиск в жилището на Кристиян в хладилник бяха намерени опаковани дробовете и бъбреците на жертвата. В момента той изтърпява 14-годишна присъда в Софийския затвор.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система