Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.03.2009 г.
Заради нередовно призовани фирми отложиха делото за боклука
Мазилка се срути върху детско шоу и го провали
Баскетболистките разгромиха за втори път "Славия Термострен"
Заради нередовно призовани фирми отложиха делото за боклука
Любомира ПЕЛОВА
   Местни искат орязване възможностите на общинарите да вдигат местните налози
Пернишкият Административен съд отложи за април делото за размера на такса "битови отпадъци" за община Радомир.
Жалбата срещу високия размер на налога, приет от ОбС на 28 януари т.г. с решение №14, е подадена от областния управител Иван Димитров и изпълнителния директор на фирма "Радомир Метал Индъстрийз" АД Людмил Александров. На заседанието към тях бяха присъединени още няколко от структуроопределящите за общината производствени предприятия - "Бесттехника - Тежко машиностроене", "Електрик", "Ветпром", "Галко" и гражданите на населените места от Радомирско. Те ще бъдат представлявани от Георги Щилянов. Радомирци са събрали две протестни подписки, в която имената си са поставили над 1500 жители на района.
Вече цял месец общината ври и кипи заради скандалното решение, по силата на което за гражданите налогът скочи четворно - от 1,2 промила през 2008 година на 4 промила за тази година. За фирмите увеличението е точно пет пъти - от 2 на 10 промила скочи таксата за боклука при тях.
Областният управител Димитров се обърна към съда за таксата, тъй като според него размерът й и за гражданите, и за фирмите е необосновано висок. Шефът на фирмата Александров пък отстоява тезата, че решението на радомирския минипарламент за такса "битови отпадъци" е немотивирано и незаконосъобразно - то е взето на база данъчна оценка на недвижимите имоти, вместо размерът да се определя на база количество изхвърлени битови отпадъци.
Шефът на "Радомир Метал Индъстрийз" е категоричен, че в условията на тежка икономическа криза законодателят трябва да се намеси и да се ограничат правомощията на общините да вдигат до безкрайност местните данъци и такси. В момента всяка стотинка е работно място и ако търговското дружество трябва да плаща непосилния налог, то просто ще фалира. Това предложение вече е подадено в президентството, в Народното събрание, в Министерския съвет и Министерството на икономиката, но всички инстанции засега мълчат по проблема и временната промяна в нормативната уредба, за която настояват радомирските промишленици.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система