Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.03.2009 г.
Пуснаха Шемета под гаранция, прокуратурата внася протест
Миньор" загуби от "Монтана"и остава четвърти в класирането
Пуснаха Шемета под гаранция, прокуратурата внася протест
Любомира ПЕЛОВА
   Наркодилърът остави зависим да умре без медицинска помощ
Пернишката Окръжна прокуратура внася протест пред Софийски апелативен съд заради мярката за неотклонение, която състав на Окръжния съд наложи на 25-годишния дилър на наркотици Радостин Седефчов - Шемета.
Магистратите решиха, че няма опасност Радо да се укрие от органите на правосъдието и след изтичането на 72-часовата прокурорска мярка за задържане го пуснаха на свобода срещу 5000 лева гаранция. Мотивите за оспорваното от държавното обвинение решение на съда са чистото засега съдебно досие на Щемета и ниският размер на наказанието, предвиждано от закона за деянието му - неоказване на помощ на човек, чиито живот е застрашен.
Радостин , който получи прякора си заради налудничавото поведение, демонстрирано и пред магистратите, и пред хората по улиците на Перник, на 9 март остави да загине пред очите му и пред очите на други клиенти, зависимият от наркотици Стефан Лазаров. 27-годишният мъж е бил пристрастен към хероина. Веднага след като си купил дрогата от Шемета, побързал да я поеме и изпаднал в агония от свръхдоза. Дилърът забранил на "клиентите" си да извикат линейка и оставил Стефан да умре пред очите им, след което всички си тръгнали, изоставяйки тялото на Лазаров. Трупът е намерен два дни по-късно, на около 500 метра от ж.п.спирка "Метал". При обиска в дома на Радостин са на намерени 5 пакетчета хероин и 4844 лева, за които се предполага, че са от продажбата на наркотици. Дилърът вече има присъди за кражби и притежание на наркотични вещества. Той е подсъдим и по друго дело за разпространение на дрога в особено големи размери, заедно с още трима безследно изчезнали "колеги в занаята". Шемета не се признава за виновен и продължава със странното си поведение пред съда, въпреки че специализираната психиатрична експертиза е категорична - той е напълно вменяем, разбира деянията си и може да носи отговорност за тях. През август 2008 година, въпреки започналия срещу него съдебен процес за разпространение на дрога, най-вече - на хероин, Радостин беше хванат отново с дрога.
Сега освен по чл. 139 за неоказаната помощ, срещу него отново е повдигнато обвинение по чл.354 ал.1 от Наказателния кодекс за незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система