Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.04.2009 г.
Само две са децата в пернишкия дом "Майка и дете" с неизвестни родители
Перничани взеха два бронза от първенство по силов трибой
Само две са децата в пернишкия дом "Майка и дете" с неизвестни родители
Зоя ИВАНОВА
   Всички останали имат родители, които са ги оставили за отглеждане
От общо 45 деца, които в момента се отглеждат в пернишкия дом за медико социални грижи само две са тези, в чиито документи в графата родители - пише неизвестни, научихме от директорката на дома д-р Веселинова.
И пернишкото здравно заведение, където се отглеждат хлапета от 0 до 3 годишна възраст не прави изключение от тенденцията за страната - в подобен род институции да се оставят масово деца с родители. В пернишкият дом за медико социални грижи /известен на перничани години наред като Дом майка и дете/, който е по спецификата си здравно заведение има и деца с увреждания, които са тук от доста време, впоследствие преминават в други подобни институции. Но като цяло децата са здрави и тяхното място не е в подобна среда - категорични са специалистите.
От началото на годината лавинообразно се наблюдава "оставяне" на деца в подобен род заведения за отглеждане, при положение че имат родители. Те изтъкват различни причини за да ги оставят на отговорността на държавата за временно. Проблемът е именно в това, че това временно става много често постоянно за цял живот. Защото едно дете което няма отказ от родителите, не може да бъде осиновено, колкото и голям да е интересът към него. Затова всички които са свързани с тази дейност и работят с децата години наред настояват за така дълго чаканите промени в семейния кодекс, за да може дете което не е потърсено от родителите си шест месеца да бъде давано за осиновяване. От началото на годината в дома в Перник са оставени десетина деца от пернишки регион, дори има такива от Софийски. Със сигурност трябва да се намали и бюрократичната процедура за семействата които от години чакат да осиновят дете. В момента трябва да се минат няколко етапа за да се получи съответно одобрение.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система