Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.04.2009 г.
Поредният син на полицейски шеф от Перник – „герой” в кримискандал
Поредният син на полицейски шеф от Перник – „герой” в кримискандал
Любомира ПЕЛОВА
   В пернишки двор граничен полицай крие крадени коли
Поредният криминален скандал в който сред главните „герои” има забъркан син на полицейски шеф, разтресе Перник. Във вторник беше задържан да шофира краден автомобил със сменени номера служителят от Гранична полиция 27-годишният Антон Зафиров от областния град.
Зафиров е на 27 години и от три години работи на столичната аерогара като граничен полицай, твърдят запознати. Баща му – Валери Зафиров, като този на разстреляния с два куршума в главата Кирил Христов, също е дългогодишен служител в Областната дирекция на полицията в Перник. Започнал е работа в пункта за технически прегледи на КАТ в града, по-късно преминава на работа в «Пътна полиция». Кариерата му продължава в сектор СОТ, където е началник група.
Колата “Фолксваген Голф 4” била открадната в София около 23.30 часа пред блок 228 в кв. “Младост”, в района на столичното 7-мо Районо управление на МВР.
Апашите обаче били издадени от джипиеса, монтиран в автомобила.
Така с помощта на спътник застрахователите успели да проследят пътят на возилото и да установят, че след кражбата фолксвагенът е изкаран от София и вкаран в Перник през село Мало Бучино. Най-напред голфът е бил паркиран на ул.»Бучински път» , близо до църквата в квартал «Изток» в областния град. По-късно тя е преместена в частен имот в ромския квартал «Рудничар».
Сигналът за противозаконно отнетия в столицата автомобил в пернишката Областна дирекция на полицията е подаден във вторник, около 9 часа сутринта. Пристигналият на място автопатрул от пернишкото Първо районо управление на МВР открил колата в двора на къща на ул.»Батак», а зад волана й седял граничарят Зафиров. Колата вече била със сменени номера с пернишка регистрация. Проверката показала, че регистрационните табели се водят на «Опел Аскона» . В двора криминалистите са открили още една кола – «Фиат Браво». Неговите регистрационни табели пък отговаряли на друг лек автомобил – също «Опел Аскона», който бил откраднат още на 4 март 2008 година в град Радомир.
В двора на ул.»Батак» е бил и 30-годишният Стоил Станков, който е вторият заподозрян за участие в аферата с крадения Голф. В скандала бе намесено и името на зам.шефа на Окръжната следственна служба Николай Миланов, чиито син бил уж един от крадците. След сигнал за крадена кола от дежурната полицейска част той отишъл на посочения адрес. Оказало се, че познава един от съсобствениците на имота, в който е намерен автомобилът и си направил самоотвод.
За изненада на всички обаче и на колежката му София Йорданова, която поела разследването, се появила информация, че сред крадците е и следователският син. Познавам зетят на един от съсобствениците на имота Бранко Матеев, който е бивш полицай, и прецених, че е по- уместно да се оттегля от случая. Тръгнах си веднага след като пристигна колежката. Аз наистина имам син, но момчето е в 12- ти клас и по това време беше на училище, каза Миланов. Топследователят е на мнение, че е станал жертва не на случаен гаф, а по- скоро е накиснат умишлено. По негова информация слухът дошъл от застрахователите.
До жп линията край ул. "Батак" полицаите са открили запалена чантата на собственика на задигнатия автомобил. Голфът в двора в «Рудничар» вече бил с подменени пернишки номера и с разбита ключалка. При първоначалните разпити младежите твърдели, че са видели автомобила със запален двигател и решили само да го преместят.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система