Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.05.2009 г.
„Не” на младежката агресия
Институциите започват битка за нов имидж на Перник
Нови линейки потеглят към спешните центрове
«Миньор» взе важни три точки в мача на истината
„Не” на младежката агресия
Любомира ПЕЛОВА
   На работната среща при областния управител вчера бяха обсъдени мерки и срещу засилената напоследък младежка престъпност.
Губернаторът Иван Димитров заяви, че големият проблем е агресията у младежите, в основата на която стоят употребата на алкохол и наркотици. Това означава, че продажбата и употребата на дрога и алкохол от младите хора трябва да бъдат овладени, бе категоричен той. Димитров допълни, че в тази връзка са набелязани конкретни мерки, които започват най-напред от училищата.
Нужен е и по-засилен родителски контрол. Тийнейджъри не се прибират изобщо вкъщи или се прибират в малките часове, а родителите им дори не знаят къде са децата им. Реагират едва когато се случи нещо страшно. Трябва всички да бъдат съпричастни към този голям проблем, в какъвто се превръща както за Перник, така и за страната младежката агресия. Затова превенцията е изключително важна.
Директорът на строителната гимназия Самуил Шейнин съобщи, че подготвя специално обръщение за по-голям контрол върху поведението на учениците на обществени места.
Той призова всички институции да се обединят за общата кауза под мотото „Не на агресията!” Той поиска и засилен контрол върху спазването на наредбата за обществения ред. Може би трябва да бъде променена и нормативната уредба, за да могат училищните ръководства да разчитат на гарантирани финанси за обезопасяването на сградите и дворовете на учебните заведения.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система