Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.05.2009 г.
Пиян джигит препуска с автобус по улиците
Весела Лечева празнува РД с децата на Перник
Безплатен влак за вековния юбилей на ж.п.линията Перник – Кюстендил
Пиян джигит препуска с автобус по улиците
Любомира ПЕЛОВА
   Засекли го да минава на червен светофар, със счупен джам на рейса
Пиян шофьор на автобус вбеси служителите на реда завчера. Пътническото возило, марка „Мерцедес”, е обслужвало линията София – Дрен. Във вторник, около 7,40 часа сутринта, рейсът, зад волана на който е бил 55-годишният Георги Цветанов Маринов, се движел към начална спирка в Перник, откъдето трябвало да вземе пътници. Автобусът пресякъл кръстовището до кв.”Пашов” на червен светофар, заплашвайки да предизвика сериозен пътен инцидент. При проверка с алкотест, дрегерът отчел 1,28 промила алкохол у шофьора. На пияния пътен джигит е взета и кръвна проба. Ако тя покаже съдържание на алкохол, по-високо от 1,2 промила, срещу Маринов ще бъде образувано бързо полицейско производство. От пресцентъра на Областната дирекция на полицията уточниха още, че водачът на пътническото возило е карал рейс и със счупено стъкло.
За двете нарушения – пресичането на червен светофар и поломения джам, на пияния джигит е съставен акт по Закона за движение по пътищата.
Според полицаите притеснителното в случая е, че простъпката на Маринов не е първата. Преди около седмица той предизвикал и друг пътен инцидент. Макар и леко, произшествието си е произшествие и според нормативната уредба той е трябвало да изчака представителите на службите, отговарящи за реда и сигурността. Вместо това Георги изчезнал от мястото на МПС. По описание на свидетели на инцидента Маринов все пак е издирен, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР. Тъй като обаче от катастрофата били минали повече от 24 часа, акт по ЗДП тогава не му е съставен. От полицията имат съмнения, че шофьорът - джигит е избягал от местопроизшествието, защото вероятно и тогава е седнал зад волана почерпен.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система