Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.05.2009 г.
Ерик Рангелов: Перник днес се обновява и променя коренно
Четири катастрофи по празниците, разминахме се без жертви
Земята още се люлее, перничани „подпалиха” тел.112
Все по-малко купуваме книги, наблягаме на списанията
Стeфан Спасов свири финала за купата на България днес Двама габровци ще помаг
Ерик Рангелов: Перник днес се обновява и променя коренно
   Шефът на СИФ е кандидат за евродепутат от листата на БСП
Ерик Рангелов е кандидат за евродепутат от листата на БСП. Преди това обаче, той е кореняк перничанин – роден е в Перник, израснал е тук и в момента също живее в Перник. Рангелов владее пет езика – английски, чешки, руски, словашки и немски и обещава ако влезе в европарламента да се бори за българските интереси в областта на финансите и икономиката.
-Г-н Рангелов, представете себе си накратко.
-Роден съм в Перник през 1954 година, завършил съм цялото си основно образование в Перник. Завърших 1-ва политехническа гимназия “Христо Смирненски”, сегашното ПМГ. Висшето си образование завърших в Прага. Работил съм в различни министерства и ведомства, последното от които е в България – Министерството на икономиката и планирането. Работил съм след това пет години в Токио, Япония в инвестиционната банка “Никко” и продължих да работя в същата банка през следващите години в Лондон. Около 4 години съм работил в Прага, Чехия като директор на търговско дружество. От 2005 година съм изпълнителен директор на социалния инвестиционен фонд към Министерството на труда и социалната политика в България. Това е и последната ми месторабота, където все още съм.
-Каква е дейността на Социалния инвестиционен фонд, в който работите?
-Социалният инвестиционен фонд се занимава с реконструкция и модернизация предимно на социални заведения. Най-вече социални домове за възрастни и за деца с увреждания, за възрастни с увреждания. Освен това се занимаваме с реконструкция и модернизация на детски градини и училища, отчасти водопровод и канализация, отчасти благоустрояване на централни градски части.
-Разкажете ни за проектите, които предстоят за Перник…
-За Пернишка област имаме няколко проекта. Имаме проект в с. Слишовци, Трънско – Дом за възрастни хора, проект в Земен - Център за обучение и квалификация, два проекта одобрени за финансиране в Перник – за Дневен център за възрастни хора и Детска градина “Миньорче”, както и Дневен център за възрастни хора в с. Сирищник. Средствата възлизат на над 2 милиона лева за тези проекти и идват от Световна банка.
-Какви са приоритетите пред Вас, ако влезете като депутат в европарламента?
.-Влизането в европарламента има във всички случаи два основни аспекта. Единият е, че тъй като съм кандидат от листата на Българската социалистическа партия, това означава повече кандидати да бъдат представени в европарламента. По този начин би се засилила тяхната роля в защитата на българските интереси. До този момент в двугодишния половин мандат, представителите на БСП доказаха, че са единствените, които наистина защитаваха българските интереси и се опитваха през цялото време да тушират негативната кампания, която всъщност през цялото време съпътстваше участието на представители на десните партии от България. Ето защо някои от ръководните евродепутати от БСП неведнъж подчертаха, че дефакто вместо 18 е имало 5 истински български представители в европарламента.
Другата перспектива е тази за увеличаване броя на ляво представените партии в европарламента, тоест логично е, че ако БСП има възможност и успее да изпрати в повече евродепутати, това увеличава и семейството на евродепутатите от левите партии, което е изключително важно за следващия мандат на европарламента, тъй като той ще бъде цял, няма да е половин, както досега. И второ, защото още отсега се чуват сериозни закани от дясната част на европарламента за ограничаване на средствата не само към България, а и въобще от към новоприетите членки, които са предимно страни от бившите соцстрани. Това са сериозни процеси, които във всички случаи трябва да бъдат адресирани и респективно да се воюва срещу такива крайно десни виждания за развитието на Европа като цяло.
-Какви са вашите впечатления за развитието на Перник?
-Не е възможно да се каже, че Перник не се е променил – той се е променил ужасно много. И в същото време искам да кажа, че когато живеех и работех в чужбина и си идвах в България, например в предишния мандат на правителството на НДСВ, когато тук кмет беше представител на СДС, това, което забелязах е, че нищо не се променя в този град, освен, че в продължение на всяко мое идване се асфалтираше една и съща улица – отсечката от пътя кв. Иван Пашов до моста.
Но мисля, че в Перник се привлякоха освен тези 2 милиона, за които стана дума, и много повече средства. Градът наистина през последните две години се обнови, в централната част много улици се направиха…Има много желание и възможности. Забравих да допълня, че по проект Красива България също се привлякоха доста средства. Ето сега последните са за около 100 000лв. за поправката на покрива на Двореца на културата в частта, където е театъра. Така, че се чувства една динамика. Разбира се, вероятно кризата, която постепенно започва да обхваща цялата страна ще се отрази и в Перник, но така или иначе промените в положителна посока са наистина са сериозни.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система