Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.02.2002 г.
Неприет договор притиска болниците
Приватизацията свързана с престъпленията по служба
Селски кметове се сдружават, канят и Андреев
Искаме незабавна дискусия за Ковачевци
Първа филателна изложба в Брезник
Неприет договор притиска болниците
Яна ТОДОРОВА
   Забавянето на подписването на новия рамков договор затруднява работата на болниците. Това стана ясно на провелия се вчера областен съвет по здравеопазване, където ръководителите на болниците от региона дискутираха проблемите, възникнали от забавянето.
Засега все още е в сила старият рамков договор, но на практика бюджетите на здравните заведения са разчетени съгласно новия. В проекта се предвижда разширяване броя на клиничните пътеки от 28 на 40, което би увеличило приходите на болниците. Тази възможност е предвидена и при образуването на бюджетите за тази година и в тях не са включени допълнителни субсидии.
Забавянето не дава и възможност за увеличаване на работните заплати на медиците. В новия рамков договор има клауза, че 40% от средствата, постъпили от Здравната каса могат да бъдат разходвани за трудови възнаграждения. Съгласно сега действащата Наредба 14 заплатите могат да бъдат повишени от ръководителите на болниците, само ако здравното заведение няма дългове.
На заседанието бяха коментирани и проблемите с предстоящото 10%-но съкращение на работници в сферата на здравеопазването. Лекарите се опасяват, че разпоредбата ще доведе до механично съкращаване на кадри. В много от болниците и без това работят на критичния минимум. Новото намаляване на числения състав ще доведе до допълнителни затруднения. Според директора на Профилакториума д-р Лазар Георгиев всички проблеми в здравеопазването се дължат на липсата на държавническо мислене.
На вчерашното заседание беше дискутирана и новата наредба за отпадане на районирането.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система