Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.07.2009 г.
Дилърът на гласове – освободен заради липсата на достатъчно доказателства
В радомирско село работи лятно английско училище
Над 150 хиляди консултации са направени в П.У.Л.С. за 10 години
Здравната каса пуска електронно досие на пациента до края на 2009 г.
Започва играта на телекома „Познаваш ли България?”
Славчо Павлов става съветник
Дилърът на гласове – освободен заради липсата на достатъчно доказателства
Любомира ПЕЛОВА
   По тази причина в съда не е внасяно искане за постоянен арест
Заподозреният в търговия с гласове Иван Манов, закопчан в събота, в навечерието на парламентарните избори, излезе от полицейския арест, заради липсата на достатъчно доказатерства срещу него, съобщиха от пернишката прокуратура. 35-годишният перничанин бе със 72-часова мярка за неотклонение, никой обаче не е поискал удължаването й в постоянна.
На 4 юли шефът на ОД на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев огласи, че е разбита група за купуване на гласове. Задържани бяха лица, заподозрени в алъш-вериш с вота на перничани.
Шереметев уточни, че още в петък късно вечерта е започнала работа по разбиването на структурата, занимаваща се със срамния изборен бизнес. Проверени и обискирани били два адреса, в които са намерени и са иззети доста материали. Порицай №1 в Пернишко уточни, че сред тях преобладават списъци с имена на хора. Отбелязани били суми, които вероятно са били вече изплатени. Иззети били и тефтери със записки, един лаптоп и две компютърни конфигурации, които в онзи момент не са били проверени. Задържаните са разпитани пред съдия, огласи комисарят. Единият от тях бил направил самопризнания, че се е занимавал с купуване на избирателни гласове.
35-годишният Иван Манов, за когото комисар Шереметев не можа да каже къде работи, също бе задържан. По неофициална информация той е личен шофьор на бизнесмена Петър Стоименов, по-известен като Пешо Железара. Стоименов беше разследван за купуване на гласове и по време на евровота в ромския квартал Рудничар. И тогава не бяха открити доказателства за извършено престъпление.
В събота акцията на служители от ОД на МВР в Перник е била проведена съвместно с екип на пернишкия отдел ДАНС
123 имена са фигурирали в иззетите списъци, срещу които са отбелязвани определени суми. При направения обиск на жилището на Иван Манов са намерени и иззети две компютърни конфигурации, листа с имена, дати и парични суми. От колата му са иззети два тефтера с имена, дати и отбелязани парични суми. От друг перничанин - 28-годишния В.С., са иззети преносим компютър и документи, които се проверяват.
Част от лицата, фигуриращи в списъците, са били разпитани в Областната дирекция на МВР в Перник. Манов бе задържан в ареста на полицията за 24 часа. Уведомена бе Районната прокуратура в Перник. Образувано бе досъдебно производство.
След това мярката зе неотклонение бе удължена до 72 часа. В съда няма обаче подадено искане за постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».
Вчера от обвинението поясниха, че срещу Манов не са събрани достатъчно доказателства за престъпление срещу изборния закон и затова той се е озовал на свобода.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система