Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.07.2009 г.
Майка заряза бебе и изчезна безследно
Сезонни намаления по пернишките магазини
Пернишкият архив в дигитален вариант
“Миньор” почва проверките преди първенството срещу “Локомотив”
Налагат глоби на перничани за упражнено домашно насилие
Майка заряза бебе и изчезна безследно
Любомира ПЕЛОВА; Алексндра ИЛИЕВА
   Момченцето на около годинка е наречено отново Найден
Дете на видима възраст около една година е било зарязано вчера пред дом в пернишкия квартал “Изток”. За „находката” около осем и половина часа вечерта сигнализирал в полицията 36-годишен перничанин, баща на три деца.
Пред криминалистите мъжът заявил, че момченцето е оставено от жена, която се е представила за негова майка.
36-годишният Йордан Петров разказа, че жената и детето били от ромски произход. И бебето, и майката били много мърляви. Жената го помолила да и даде пари, за да купи памперси на детето. Той и дал 5 лв., тя оставила торбичка с храна за детето и дамската си чанта и отишла до магазина. Часове по-късно Йордан Петров, който междувременно нахранил и поизкъпал детето, се разтревожил, че майката още не се е върнала и отишъл да я търси. Продавачката от магазина му казала, че се отбила някаква жена да пита за памперси, но тя я отпратила, защото не продавала такива неща в магазина. Мъжът потърсил документи в чантата, но не открил и повикал полицията. Криминалистите поставили бебето под полицейска закрила. Детето било отведено в МБАЛ „Р. Ангелова”. Извършили му контролен преглед, но не открили следи от малтретиране или недохранване – детето било в добро физическо и психическо състояние. От Дома за медикосоциални грижи в Перник съобщиха, че са приели детето клинично здраво, видимо, ако не се брои занемарената хигиена, за която споделил Йордан, бебето е било обект на грижи. Вчера то е било изкъпано, нахранено и спокойно. Момченцето знае думичките „мама” и „баба”, но не може да каже името си. От персонала са го кръстили Найден.
В момента органите на реда усилено издирват майката, подхвърлила детето си и мистериозно изчезнала.
От полицията заявиха, че подобно нещо скоро не се е случвало.
Преди пет години, по подобен начин друга майка изостави рожбата си посред зима пред една от поликлиниките в града, увито в найлон новородено. Родилката така и не беше открита. Лекарите, които тогава намериха момченцето, също го нарекоха Найден.
Оттогава насам друг случай на подхвърлено бебе в Дома за медико-социални грижи не е имало. В момента в социалната институция са настанени 46 деца. Болшинството имат родители, но са оставени в дома заради финансови проблеми в семействата. Има обаче и новородени, които идват направо от родилното отделение.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система