Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.07.2009 г.
Криминален тип отвлече борчлия от «същата кръвна група»
Два килограма и половина живак изтекоха на хокейната площадка
Експедицията "Кракра" започва скоро
За шест години над 5000 бездомни кучета убити в Пернишко
Всеки трети потребител – обект на опит за финансова измама в интернет
Криминален тип отвлече борчлия от «същата кръвна група»
Любомира ПЕЛОВА
   Полицията издирва похитителя и ортака му
Криминалисити от пернишката Областна дирекция на полицията пипнаха човек от контингента, автор на отвличане.
Във вторник, десетина минути пред 8 часа вечерта, в районото управление на МВР в Радомир бил подаден сигнал от майката на 44-годишния перничанин Пламен Димитров. Жената алармирала униформените, че синът й се свъзал с нея по телефона, обяснил че е отвлечен от автобусна спирка в пернишкия квартал “Изток” и помолил тя да съобщи в полрицията и да му помогне. Според майката, Пламен й разказал, че е бил натикан насила в лек автомобил “Ауди” и откаран в земенското село Блатешница. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установено, че извършител на деянието е криминално проявения Иво Златков от Земенското село Блатешница. 35-годишният мъж с прякор Борчето, е добре известен на полицаите с дебелото си криминално досие, в което фигурират кражби, побои, хулигански прояви. Похитеният Димитров бил «от същата категория» познайници на реда, уточниха криминалисти. Борчето обаче имал и легален бизнес - държал под наем микроязовир в Земенско.
Служители на реда от радомирската полиция бързо успели да намерят и освободят отвлечения Пламен. Същият е намерен и освободен. В хода на разследването по случая е изяснен и мотивът за насилственото пътешествие на 44-годишния Димитров. А той бил тривиален - неуредени парични взаимоотношения между Пламен и Иво.
Отвличането е заради паричен дълг от 1000 лева, казаха от полицията. Двамата имали неуредени сметки от времето, когато Пламен работел за Борчето. "Работодателят" си искал парите на няколко пъти и като не ги получил, решил да си ги върне по друг начин. Той натикал Пламен в автомобила а и го откарал в къща в Тева. Похитеният бил измъчват, бит, Борчето дори насъсквал куче срещу жертвата. Според криминалистите, когато намерили отвлечения, по него имало следи от зъбите на животното, синини и кръв от юмручни удари. След като изтезанията явно не помогнали, похитителят преместил Пламен в родното си село Блатешница, Земенска община. Смятал да го държи под ключ, докато не си отработи парите, разказаха служители на реда.
Отвличането е разкрито буквално за часове,уточниха от ОД на МВР. Намерили Аудито, изоставено и укрито в областния град. За да прикрият следите, похитителите я били разглобили, свалили й шарнирите и други части. Криминалистите стигнали и до Блатешница, където намерили заключения Пламен. Подложеният на мъчения Димитров е прегледан в болница раните му от кучешките зъби побоя били обработени, след което Пламен се прибрал вкъщи.
Според радомирските криминалисти похитителят е имал помагач. В момента Борчето и ортака му се издирват, тъй като в хода на акцията по спасяването на отвлечения Пламен двамата успели да се укрият, поясни директорът на ОД на МВР ковисар Димитър Шереметев.
По случая е образувано дознание и криминалистите от Районното управление на МВР в Радомир и Областната дирекция на полицията продължават работа по него, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система