Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.07.2009 г.
Комисията „Кушлев” даде на съд пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев
Здравната каса сключва договори само с акредитирани болници
Перник далече от корупцията сочи национално проучване
Уникални книги само в един екземпляр пази библиотеката
Перничани днес срещат “Уигън” във втората си контрола
Комисията „Кушлев” даде на съд пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев
   Искът е за 3,237 милиона лева
«Съперник»
Комисията „Кушлев" завежда иск за конфискуване имущество за 3,237 млн. лева на пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев.
Институцията се е задействала, след като станала ясна осъдителната присъда на Кръстев за крупна контрабанда от Гърция чрез използване на официални документи с невярно съдържание.
След проверка се оказало, че между 1984 г. и 2008 г. приходите на търговеца са колкото 5871,76 минимални работни заплати. А разходите през същия период на Кръстев за покупка на движимо и недвижимо имущество, плащания по банкови кредити, издръжка на членовете на семейството и пътувания в чужбина възлизат на 14 123,13 заплати. Делото по иска е насрочено за 14 ноември т. г.
Един от най-атрактивните имоти, без които перничанинът може да остане, е търговският център “Йоина” на 3 етажа и сутерен с площ от 308 кв. м насред града. С решение на съда могат да бъдат конфискувани още два негови магазина и четири апартамента в Перник.
Жилищата на Кръстев в миньорския град са с площ от 60 до 116 кв. м. Той може да остане и без дворно място от 525 кв. м, една втора идеална част от парцел и построена върху него къща с площ от 110 кв. м, както и без два гаража общо от 50,96 кв. метра.
Искът на комисията “Кушлев” включва лек автомобил “Мерцедес Е 200” и още два фиата, модел “Брава”, и камион “Мерцедес 410 Д”.
Пламен Кръстев и съпругата му Жанет са собственици на дружеството “Йоина комерс”, сочи справка в системата “Дакси”. Отделно Кръстев е регистрирал в София едноличната си фирма “Жаки”. В Перник той също фигурира като едноличен търговец на фирма “Папи-2”, но тя е прекратила дейността си.
Според запознати в момента Кръстев не се занимавал с търговия, а приходите му били от наеми на центъра “Йоина”, в която работят различни фирми. Преди години Пламен и Жанет се прочули като големи вносители на плетени мъжки сандали, обувки и палта от Гърция. Делото за контрабанден внос било за стока за 3,3 млн. лв. Говори се, че сега съпрузите се развеждат в опит да спасят част от имуществото си.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система